Vale-Elli ei päässyt Satakunta-ajoon.
Vale-Elli ei päässyt Satakunta-ajoon.Kuva: Anu Leppänen

Tällaisen summan Hippos korvaa Satakunta-ajon sotkusta Vale-Ellille – kimpanvetäjä: "Päätös ja sen perustelut jättävät silti pohdittavaa"

Hippos päätyi korvaamaan Vale-Ellin taustavoimille enemmän kuin neljännen palkinnon verran, mutta vähemmän kuin siltä haluttiin.

Hippoksen hallitus päätti torstaina, millaista korvausta Vale-Ellin taustavoimille tarjotaan.

Tilanne alkoi, kun Porissa piti ajaa viime lauantaina Satakunta-ajo, mutta radan kunto esti ravien järjestämisen. Vale-Ellin valmentaja Pauli Raivio antoi hevoselle kotona mahalääkettä, koska hevonen jännittää kuljettamista.

Sunnuntaina mahalääkkeen, jonka dopingvaroaika on 96 tuntia, annon jälkeen Raiviolle soitettiin ja kerrottiin, että Satakunta-ajo kilpaillaankin jo tulevana tiistaina Teivossa. Näin lähdön ennakkosuosikki ei päässyt kilpailuun.

Normaalitilanteessa korvaus ravikilpailusääntöjen mukaisesti olisi neljättä palkintoa vastaava summa tai enintään tuhat euroa, jos lähdön peruminen johtuu järjestäjän virheestä.

Vale-Ellin valmentaja Pauli Raivio vaati kuitenkin Satakunta-ajon kakkospalkinnon (15 000) suuruista korvausta poisjäännistä.

Hippos päätyi torstaina esittämään Satakunta-ajon neljännen palkinnon suuruista korvausta, eli 6 000 euroa sekä ennakkomaksun, 304 euroa, palautusta. Käsittelyssä otettiin huomioon myös Vale-Ellin omistajataho Talli Elmostoliiton esitys kasvattajakorvauksesta. Hippos päätyi maksamaan erillisenä korvauksena kasvattajalle 900 euroa.

"Koemme, että virhe on nyt Hippoksen osalta myönnetty. Päätös ja sen perustelut jättävät silti pohdittavaa ja mahdollista jatkoselvitettävää. Erityisesti mietityttää omistajan, kasvattajan ja valmentajan sekä ohjastajan oikeusturva tällaisessa päätöksentekoprosessissa kuin nyt on Porin ravien perumisen ja Satakunta-ajon finaalin siirron osalta tapahtunut", kimpanvetäjä Jani Lehtomurto kommentoi Vale-Ellin taustajoukkojen lähettämässä tiedotteessa.

"Kenttä on reagoinut voimakkaasti. Sieltä kantautunut tuki on ollut vahva voima, ja sitä olen pyrkinyt välittämään myös muille talli Elmostoliiton jäsenille. Ikäluokkakilpailut ovat ainutkertaisia tilaisuuksia, ja tilaisuuden menettäminen luonnollisesti harmittaa – etenkin kun syy ei ole hevosesta johtuva", Pauli Raivio kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Vale-Ellin kausi jatkuu Varsakunkku-karsinnoilla Mikkelissä tulevan viikonloppuna.

"Pauli valmistelee hevosta kohden seuraavia kisoja sen terveys edellä, kuten tähänkin saakka. Toivomme hänelle ja Ritvalle nyt työrauhaa", tiedotteessa sanotaan lopuksi.

Vale-Elli ei päässyt Satakunta-ajoon.
Hippoksen puheenjohtaja Lehtisalo: ”Prosessia ravien siirtämisestä selkeytetään”
Vale-Elli ei päässyt Satakunta-ajoon.
Raivio vaatii Vale-Ellin Satakunta-ajon poisjäännistä tuntuvaa korvausta – ”Jos käräjille mennään…”
Vale-Elli ei päässyt Satakunta-ajoon.
Pori menettää asemansa ympärivuotisena rataparina, myös Mikkeli pöydällä – Hippos päätti sanktioista

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi