Hallitus kokoustaa uudestaan, kun saa viranomaisilta ratkaisun.
Hallitus kokoustaa uudestaan, kun saa viranomaisilta ratkaisun.Kuvituskuva

Hippos valmistelee esitystä kylmäverilähtöjen osittaisesta rajaamisesta suomenhevosille

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui tiistaina.

Vuoden neljästoista hallituksen kokous järjestettiin Espoossa. Asialistalla oli muun muassa kylmäveriyhteistyö.

Tänä vuonna iso osa kylmäverilähdöistä on ollut avoinna kaikille rodun edustajille, mutta tiistain kokouksessa hallitus ohjeisti Hippoksen toimiston tarkastelemaan kokonaisuutta ja valmistelemaan esityksen kylmäverilähtöjen mahdollisesta osittaisesta rajaamisesta vain suomenhevosille ensi vuonna. Asiaa käsitellään uudelleen hallituksen seuraavassa kokouksessa.

Hallitus hyväksyi suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusohjesääntöjen muutokset jalostusvaliokunnan esityksen mukaisesti. Jalostusohjesääntöjen muutoksia on valmistelu yhteistyössä rotuyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Jalostusohjesäännöt toimitetaan Ruokavirastoon hyväksyttäväksi. Jalostusohjesääntöjen muutoksista tiedotetaan kokonaisuutena erikseen.

Hallitus hyväksyi muutokset ja tarkennukset vuoden 2022 ravikilpailusääntöihin ja lisenssijärjestelmään. Ravikilpailusääntöjen ja lisenssijärjestelmän muutoksista tiedotetaan kokonaisuutena erikseen.

Lisäksi Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen kävi katsauksen ajankohtaisiin asioihin, joissa käsiteltiin muun muassa eläinten hyvinvointilakia, joka on lausuntokierroksella 14.1.2022 saakka ja Kavioliigan markkinointikampanjaa. Myös Olympiakomitean päivitetty strategia oli osana ajankohtaiskatsausta.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

Juttua korjattu 24.11. klo 13.43: Kokous oli tiistaina, ei keskiviikkona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi