Hipposakatemia on uusi verkko-oppimisympäristö, jossa voi suorittaa hevosalan koulutuksien teoriaosuuksia.
Hipposakatemia on uusi verkko-oppimisympäristö, jossa voi suorittaa hevosalan koulutuksien teoriaosuuksia.

Hipposakatemia mahdollistaa koulutusten teoriaosuuksien suorittamisen verkossa

Suomen Hippoksen lanseeraaman Hipposakatemian myötä hevosen vastuuvalmentajakoulutuksen sekä C- ja P -ajolupakurssien teoriaosuuksien suorittaminen on mahdollista uudessa verkko-oppimisympäristössä. Myös alueelliset ravikilpailutuomarikoulutukset sekä raviurheilun lasten ja nuorten ohjaajakoulutukset löytyvät ensimmäisten kurssien joukossa.

Vastuuvalmentajakoulutuksen teoriakoetta ei kuitenkaan pysty suorittamaan verkossa, vaan se suoritetaan lähimmällä raviradalla, kun verkkokurssi on ensin suoritettu hyväksytysti. Teoriakokeen valvoo hevosjalostusliiton tai raviradan henkilöstö.

Hipposakatemia on verkko-oppimisympäristö, jonka tarjontaa tullaan laajentamaan asteittain. Kevään aikana tehdään asiakkaille ja sidosryhmille suunnattu kysely Hipposakatemian kurssitarjonnan tarpeista ja kehittämisestä. Vastuuvalmentajakoulutuksen osalta verkkokurssi on toteutettu jo pilottiversiona viime syksynä. Hipposakatemiassa sen on hyväksytysti suorittanut jo 47 osallistujaa. Lisäksi kurssia suorittaa parhaillaan n. 30 osallistujaa, ja ilmoittautumisia tulee päivittäin.

”Hevosen vastuuvalmentajakoulutuksen verkkokurssina käyneiltä kurssilaisilta palaute on ollut varsin hyvää samoin kuin ajolupakursseista ja lasten ja nuorten ohjaajakursseista saatu palaute. Kevään aikana tehdään asiakkaille ja sidosryhmille suunnattu kysely Hipposakatemian kurssitarjonnan tarpeista ja kehittämisestä. Vaikka Hipposakatemian kehittämistyö aloitettiinkin jo aikaa ennen koronaa, ajoittui sen käyttöönotto juuri sopivasti mahdollistamaan koulutusten jatkumisen turvallisesti poikkeustilanteessa ja kokoontumisrajoitusten tiukentuessa”, Hippoksen koulutustoiminnan kehittämisestä vastaava Helena Hyvämäki-Mäenpää kertoo keskusjärjestön tiedotteessa.

Hipposakatemian kehittämistyö käynnistyi viime vuoden tammikuussa. Päävastuun projektista on kantanut oman työnsä ohella Hyvämäki-Mäenpää, joka siirtyi tämän vuoden alussa vastaamaan Suomen Hippoksen koulutustoiminnan kehittämisestä kokonaisuutena.

”Raviurheilun verkkokurssien käytännön toteutukseen ovat oman työpanoksensa antaneet myös Katariina Lamminpää ja Anni Järvinen raviurheilupalvelut- osastolta ja meillä onkin hyvä ydintiimi Hipposakatemian ympärillä. Projektin onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää myös koko meidän työyhteisön vahva osaaminen ja tuki, jonka olen saanut Hippoksen eri osastoilta”, Hyvämäki-Mäenpää kiittelee kollegoiden panosta.

”Ensimmäiset suunnitelmat Hipposakatemiasta tehtiin jo joulukuussa 2019 ja ne pohjautuvat pitkälti omiin yhteisöpedagogiopintoihini (YAMK) järjestön digitaalisten palvelujen kehittämisessä. Kilpailutuksessa ja Hipposakatemian käyttöönotossa tukena ollut Perhon liiketalousopiston verkko-opetuksen kehittämispäällikkö Seppo Telinkangas ansaitsee tässä yhteydessä isot kiitokset. Seppo on ollut projektissa taustatukena alustojen kilpailutuksesta lähtien ja hänen verkko-oppimisympäristöjen asiantuntemuksensa sekä pitkä kokemus hevosalalta ovat olleet suurena tukena Hipposakatemian kehittämistyössä.”

Pääset tutustumaan Hipposakatemiaan täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi