M.A. Piste (8) kurotti todella tasaisesta rintamasta lopulta parhaiten.
M.A. Piste (8) kurotti todella tasaisesta rintamasta lopulta parhaiten.Kuva: Anu Leppänen

Hirmuinen jymypaukku! M.A. Piste kukisti rajut oriit ja ruunat kotiradallaan

Lappeenrannan Kavioliiga-ravien avoin lähtö päättyi todella yllättävästi, kun Kari Rosimon ohjastama M.A. Piste löylytti oriin ja ruunat samalta viivalta.

Avoin lähtö oli tapahtumarikas.

Ari Moilasen ohjastama Caijus oli kiihdytyksessä nopein, mutta keulapaikka oli tarjolla sitä ensimmäisenä kysymään ehtineelle Pyörylän Paronille. Pyörylän Paroni sai pian haasteen, kun Heikki Mikkonen pyrki Kartierin kanssa edelle. Santtu Raitala ei ollut keulahevosen rattailla valmis luopumaan paikastaan, ja Kartier laukkasi.

Etusuoralla Pyörylän Paroni sai uuden haastajan rinnalleen, kun Juha Utala kierrätti Morisonin toisen radan veturiksi Koskelan Akselin edelle.

Kiripuolikkaalla taisto oli tasainen ja pysyi jännittävänä aivan loppuun asti. Arto Hammarin ajama Sheikki ehti vaikuttaa maalisuoralla olevan voiton suhteen vahvoilla, mutta se laukkasi. M.A. Piste kurotti tasaisesta rintamasta parhaiten ja voitti lähdön. Se oli Toto75:ssa pelattu vaivaiset 0,28 prosenttia.

"Saatiin hyvää selkää eteen koko ajan. Hevonen tuli tällä kertaa sitkeästi maaliin. En uskaltanut edes avata korvia laukan pelossa”, Kari Rosimo kommentoi tamman voittajahaastattelussa.

Lappeen startti oli 12-vuotiaalle M.A. Pistelle jo kauden viides.

”Se tarvitsee starttirytmin ollakseen notkeana. Kotona on sellaiset paikat, ettei voi oikein treenata”, tamman valmentaja-omistaja Jouni Hinkkanen valaisi. ”Viikolla hevonen tuntui sille, että jotain on odotettavissa. Nyt sen luokka alkaa tulla esille.”

Lue lisää Lappeenrannan raveista 1. päivä helmikuuta ilmestyvästä Hevosurheilusta. Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi