Jukka-Pekka Kauhanen on ajanut Hissun Turboa monesti, mutta Kaustisella ruunan kyydistä nautti Tuomas Pakkanen.
Jukka-Pekka Kauhanen on ajanut Hissun Turboa monesti, mutta Kaustisella ruunan kyydistä nautti Tuomas Pakkanen.Arkistokuva: Kirsi Kantokoski

Hissun Turbo täräytti Suomen Cupin karsintavoittoon – ”Ei se puhaltanut yhtään”

Kaustisella ravattu Suomen Cupin karsinta meni Tuomas Pakkasen parhaaksi pujottelemalle Hissun Turbolle. Toinen finaalilipuke irtosi keulassa töitä tehneelle Kruunun Prinssille.

Hannu Hietasen suojatti Kruunun Prinssi lähti yksin paalulta matkaan ja veti porukkaa.

Kirilenkin alussa alkoi tapahtua, kun 2. ulkona väijynyt Suomen Cupin finaalin toissavuotinen sankari Raggari iski kolmannelle. Santtu Raitalan ajokki lähti heti vauhdikkaasti kärkiparin kimppuun, ja viimeisellä takasuoralla vauhti oli niin sanotusti tapissaan.

Toisessa sisällä matkannut Hissun Turbo ei pysynyt vauhdin ollessa kovimmillaan kärkitrion Kruunun Prinssi – Huuger – Raggari kyydissä. Loppukurvissa se tavoitti hurjastelijat, oli pitkään vailla kiritilaa ja löysi Pakkasen taiten ajamana vapaan kiritilan suoralla. Loppua Hissun Turbo tuli selvästi parasta vauhtia ja voitti hallitusti.

Tuomaristo tutki maalisuoran tapahtumia ennen kuin Jaakko Tepon IEVA alkoi raikua kaiuttimista Tuomas Pakkasen ohjastaman voiton merkiksi.

”Normaali kilvanajotilanne, jollaisia on joka lähdössä”, Tuomas Pakkanen näki voittajahaastattelussa lopun tapahtumat.

Hissun Turbon yhdessä Helena Väisäsen kanssa kasvattanut ja ruunan omistava Mikko Väisänen jännitti suojattinsa kisaa paikanpäällä.

”Meinasi nakeliin jäädä, mutta lopussa tuli vissiin sen verran rakoa, että pääsi spurttaamaan. Tuomas sanoi, että helposti se tuli ohi. Katokselle kun ruuna tuli, ei se puhaltanut yhtään”, Mikko Väisänen iloitsi myös valmentamansa hevosen onnistumisesta.

Hissun Turbo teki lähdössä ennätyksensä 26,9/2120 metriä.

”Hissun Turbo on ollut koko vuoden alun hyvä. Kyllä se elämänsä kunnossa on tällä hetkellä”, Mikko Väisänen näki.

Kahdeksanvuotiaan Hissun Turbon toistaiseksi paras kausi oli toissavuosi, silloin se voitti seitsemän kertaa ja tienasi yli 20 000 euroa. Ruunan uran alku ei ollut yhtä ruusuinen.

”Varsalaitumella se sai jonkun potkun, ja meinasi olla takkuista ennen kuin startille edes päästiin. Pursiaisen Tuula sen syyn sitten hevosesta löysi. Etulapaan oli tullut vissiin potku, ja ristikkäinen lautaslihas oli kanssa niin jumissa, että niiden aukaiseminen kesti kauan. Kolme vai neljä reissua käytiin hevosta hoitamassa”, Mikko Väisänen muisteli.

Lahdessa 10. päivä huhtikuuta ajettavaan Suomen Cupin finaaliin ei Mikko Väisänen lähde Hissun Turbon kanssa henkseleitään paukutellen.

”Siitähän tulee kova lähtö. Hevosen pitäisi varmaan vielä petrata, mutta jos mukana ollaan ja korotetulle rahalle päästään, silloin on varmaan mennyt mukavasti.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi