Historiallinen lehtiuudistus tammikuussa
Hevosurheilu ja 7 Oikein ilmestyvät jatkossa molemmat keskiviikkoisin.

Historiallinen lehtiuudistus tammikuussa

Hevosurheilu alkaa ilmestyä vuodenvaihteesta lähtien kaksoisnumerona kerran viikossa.

Hevosurheilun ilmestyminen kahdesti viikossa on perua ajalta ennen internetiä, jolloin ravien lähtölistat julkaistiin ainoastaan painettuina lehdessä eikä muita uutiskanaviakaan ollut. Koska hevoset ilmoitettiin raveihin maksimissaan viikko ennen ravipäivää ja lehden painaminen ja postitus vaativat yhden päivän, yhdellä lehdellä viikossa ei tultu toimeen.

Koronan keskeytettyä toissa keväänä ravikilpailut Suomessa Hevosurheilu alkoi ilmestyä tilapäisesti kerran viikossa kaksoisnumerona. Palaute yllätti tekijät: miksei lehti voisi ilmestyä kerran viikossa jatkuvasti? Yksi tuhti lehti viikossa koettiin laajasti paremmaksi kuin kaksi laihaa.

Alkoi valmistelutyö yksipäiväisyyteen siirtymiseksi. Työtä kiihdyttivät paino- ja jakelukustannusten jatkuva nousu, jotka olisi ilman uusia ratkaisuja täytynyt siirtää tilaushintoihin, sekä jakeluhäiriöiden lisääntyminen.

Vaikka internet oli tuonut vuosien saatossa lähtölistat ja muut Heppa-järjestelmän sisällöt tietokoneisiin ja älypuhelimiin, uskollisten ravitilaajien peruspalvelusta eli lähtölistojen ja tulosten tarjoamisesta painetussa muodossa ei haluttu tinkiä. Eikä ollut tarpeenkaan: käsiohjelmien keskittäminen 7 Oikein -lehteen oli muokannut ilmoittamisrytmin raveihin sellaiseksi, että viikon kaikki listat ehtivät yhteen, keskiviikkoisin ilmestyvään lehteen.

Luettavaa yhdessä lehdessä on vähintään yhtä paljon kuin aikaisemmin kahdessa. Kaiken tekemisen fokusoituessa yhteen lehteen viikossa sen sisältö on entistä suunnitellumpaa, monipuolisempaa ja laadukkaampaa. Jakelun nopeuden ja varmuuden parantamiseksi tehdään edelleen kaikki mahdollinen, ja uusia jakelutapojakin etsitään.

Kiistaton miinuspuoli yhteen ilmestymiskertaan viikossa siirtymisessä on, että jotkut ravikilpailuselostukset ja uutiset ilmestyvät kerran viikossa painettavassa lehdessä hieman vanhempina kuin ennen. Tähän vastaamme julkaisemalla kaikki selostukset ja muutakin lehden sisältöä tilaajille jatkossa entistä tuoreempina verkossa.

Kotimaan ravien lähtölistat julkaistaan entisessä laajuudessaan, mutta vihjeissä keskitymme jatkossa viikon pääraveihin. Muihin raveihin sanallisia vihjeitä ja tallikommentteja löytyy edelleen 7 Oikein -lehdestä, jonka palveluita pelaajille kehitetään jatkuvasti.

Verkon mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Samaan aikaan täytyy tunnustaa, etteivät sisällöt verkkoon synny itsestään ja ilmaiseksi. Hevosurheilu seuraa pohjolan muita isoja ravimedioita, ja valtaosa verkkosivujen sisällöstä siirtyy maksumuurin taakse. Tilaajilla verkkopalvelu eli maksullisten uutisten ja näköislehden lukuoikeus sisältyy tilaushintaan, muille se maksaa 10,90 euroa kuukaudessa.

Uutena tilaajaetuna kestotilaajille avautuu vuodenvaihteessa Hevosurheilun lehtiarkisto monipuolisine hakumahdollisuuksineen. Arkisto sisältää noin 125 000 sivua luettavaa vuodesta 1924 alkaen. Palvelun kuukausihinta muille kuin kestotilaajille on 7,90 euroa.

Perjantailehden aikaisemmin tilanneiden hinta hieman nousee, mutta vastapainoksi he saavat lehden entistä tuoreempana ja siinä kahden lehden sisällöt, entistä enemmän ratsastus-, hyvinvointi-, tutkimus- ja neuvontajuttuja sekä kaikki hevosalan uutiset – tilaushintaan sisältyvää verkkopalvelua ja kestotilaajilla arkistoa unohtamatta.

Juttu on julkaistu myös painetussa Hevosurheilussa 3.12.

Tilaushinnat

Kestotilaus (sis. verkkopalvelun ja arkiston) 152 e/vuosi

Verkkopalvelu 10,90 e/kk

HU:n arkisto 7,90 e/kk

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi