Janita Antti-Roikon virtaviivainen sankari Ashley Face.
Janita Antti-Roikon virtaviivainen sankari Ashley Face.Anu Leppänen

Hopea, hopea ja sitten kultaa - joku nappasi jättipotin

Janita Antti-Roiko tuli Toto75-raveihin useamman vinkkihevosen voimin. Makeadreamcometrue ja Alien Scout olivat hienosti kakkosina maalissa. Ashley Face kirkasti hopeat kullaksi päivän päälähdössä. Toto75-pelissä löytyi vain yksi täysosuma.

Ashley Face ei kuulunut lähtönsä kuumimpiin pelihevosiin, mutta sen osalta kaikki meni täydellisesti. Ori lähti 40 metrin pakilta etenemään vapaata kolmatta rataa pitkin eteenpäin, ja hiljaisessa vauhdissa Janita Antti-Roiko pääsi valmennettavallaan 700 juostuna aina kärkeen saakka. Siitä valjakko vastasi vuorenvarmasti ykköseksi. 

"Välillä hevonen lähtee voltista reippaasti ja välillä se lähtee hiljaa. Tänään se lähti asiallisesti, ja kun meillä ei ole pakkivaihdetta, niin oli vähän yllättävääkin, että päästiin keulaan", Antti-Roiko kommentoi. "Yritin ajaa mahdollisimman hiljaa, mutta hevonen oli aika lailla menollaan. Ashley Face vastasi sitkeästi, eikä tarvinnut edes lappuja vetää. Hevonen oli vielä maalin jälkeen takasuoralla paineissaan, joten helposti Ashley Face voitti, ja sille jäi varaa."

Antti-Roiko tiesi keulaan päästessään, että nyt Ashley Facen pitää olla lähellä voittoa. Hänen mukaansa oriin taso on pysynyt koko uran vakaana.

"Olen ollut hevoseen aina tyytyväinen. Se tekee aina parhaansa. Joskus suoritus riittää voittoon ja joskus viidenteen sijaan. Ashley Face on aivan mahtava työkaveri."

All Star Mint oli kohteen selvä suosikki. Sen hovikuski Tapio Perttunen kiitteli hevosta, mutta moitti itseään kisan jälkeen. Hän kierrätti ajokkinsa 2. ulkoa kierroksen jälkeen johtavan rinnalle, mistä valjakko oli päätössataselle saakka kiinni kakkosessa. Sitten maitohapot jylläsivät.

"Oikein huonosti ajettu lähtöä, oikein tosi huonosti ajettu lähtö", Perttunen maanitteli ravistudion haastattelussa. "Olisi pitänyt yrittää suoraa keulaan tai sitten olla lähtemättä mihinkään. Yritin ajaa varovasti toisella radalla, mutta All Star Mint painoi siinä, kuten on tehnyt joskus aikaisemminkin. Hevonen oli ihan normaali hyvä itsensä, mutta minä olin tänään huono", Perttunen analysoi. 

Mr Stahl oli yksi haastavan kierroksen suosikkivoittajista. Hevosen valmentaja on Ville Mäkelä (oik.) ja hoitaja Maija Svanberg (vas.).
Mr Stahl oli yksi haastavan kierroksen suosikkivoittajista. Hevosen valmentaja on Ville Mäkelä (oik.) ja hoitaja Maija Svanberg (vas.).Anu Leppänen

Suosikkivoittajiakin kierroksella saatiin. Mr Stahl kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 12,1-vauhtia, ja se rutisti ykköseksi ohi hienosti johtavan rinnalta taistelleen Alien Scoutin. Mr Stahl oli epäonninen tärkeimmissä ikäluokkalähdöissä, mutta rahasarjoissa hevosella on sanansa sanottavana vielä pitkään.

Päivän pankki Suvionni nousi 3. sisältä kierros ennen maalia vetämään 2. rataa, eikä sillä ollut lopussa mitään hätää. Lähtösuoralla laukka oli kuitenkin enemmän kuin lähellä.

"Ensimmäisellä 100 metrillä oli kriittiset paikat. Siinä sai olla tarkkana, mutta ravilla onneksi selvittiin matkaan", Jarmo Saarela raportoi.

Skyfall Shine palasi voittajaseremonioihin komella soololla. Markku Niemisen valmennettava haki kärkipaikan, ja lopussa se suorastaan irtosi muista. 

Roxin Maxi hyvästelee parhaillaan raviratoja. Nyyti-Maria Timosen valmentama 15-vuotias teräsori tarjosi avoimessa kylmäveristen ryhmässä vielä kerran voittoisan näytöksen. Rokin Maxi lähti reilu kierros ennen maalia jyräämään ensimmäisenä ulkoratoja pitkin kohti kärkeä, ja sen karkumatka kesti lopulta perille saakka Vixelin ja kumppanien uhittelut.

Ice Wine vei kanuunakirillä nimiinsä avoimen tammavoltin. Se oli päätöspuolikkaan alkaessa vielä kaukana kärjestä, mutta vauhdilla vetänyt Makeadreamcometrue joutui urheasta panoksestaan huolimatta taipumaan juuri ennen maalia.

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 6 All or Nothing, 41 %, 0,67 €

T75-2: 7 Rokin Maxi, 4 %, 7,62 €

T75-3: 15 Ice Wine, 11 %, 30,83 €

T75-4: 4 Mr Stahl, 36 %, 69,44 €

T75-5: 4 Suvionni, 68 %, 89,57 €

T75-6: 4 Skyfall Shine, 4 %, 1131,27 €

T75-7: 14 Ashley Face, 3 %, 56 563,99 €

7 oikein - 56 563,99 €

6 oikein - 141,17 €

5 oikein - 8,03 €

Vaihto: 183 456,55 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi