Marj-Lovviisan juoksuhalut ovat taas löytyneet. Arkisto kuva vuodelta 2017.
Marj-Lovviisan juoksuhalut ovat taas löytyneet. Arkisto kuva vuodelta 2017.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Huipputamma hukkasi mystisesti kuntonsa – ”Kroppa kai lakkasi vaan toimimasta”

Rovaniemen kuningatarkilvassa viidenneksi sijoittunut Marj-Lovviisa tuntuu ja näyttää Hannu Lindströmin mukaan nyt paremmalta kuin kahteen vuoteen.

Marj-Lovviisa nousi kaudella 2018 suomenhevostammojen avoimelle huipulle ja täytti ensikertalaisena hienosti paikkansa Rovaniemen kuningatarkilvassa ollen viides. Sen jälkeen alkoivat kuitenkin ongelmat: tamma ei mennyt viime kaudella mihinkään ja päätti kautensa jo ennen Lahden kuninkuusraveja.

”Se oli ihmeellinen juttu. Jaloista ei löytynyt mitään, vaikka käytin tammaa monella lääkärillä. Kroppa kai lakkasi vaan toimimasta Rovaniemen reissun jälkeen”, Hannu Lindström pohtii.

”Silloin oli lämmin kesä, ja ajoin päivä kuninkuusravien jälkeen yhtä soittoa Rovaniemeltä kotiin. Sen jälkeen tamma olisi varmaan pitänyt huoltaa ja nesteyttää, mutta kun en ole oikea hevosmies, en ymmärtänyt tehdä sitä.”

Nyt Marj-Lovviisalle kuuluu taas hyvää.

”Se on treenannut hyvin ja lopetti Peten (Puikkonen) ajamassa viimeisessä hiitissä kierroksen 24:ää. Tamma tuntuu paremmalta kuin kahteen vuoteen ja näyttää päällepäinkin tosi hyvältä. Jos Seinäjoelle olisi ollut kuukausi, puolitoista enemmän aikaa, olisi tähdätty tosissaan kuningatarkilpaan”, Hannu Lindström sanoo.

”Kai se on aika vaan tehnyt tehtävänsä. Lihashuoltoa on kyllä annettu, kävin jopa Kajaanin ihmemiehen (Antero) Kumpulaisenkin luona. Hän löysi lavasta sanomista.”

Loviisan ravit starttaavat tänään maanantaina kello 17.30. Marj-Lovviisa juoksee lähdössä 3 kello 18.17 ja kohtaa mm. niukasti Seinäjoen kuningatarkilvasta karsitun Sokrun.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi