Huolimattomuudesta valjastuksessa seurasi kova rangaistus – ”Eihän tässä ole mitään tolkkua”
Antti Tupamäki pitää saamaansa rangaistusta suhteettoman kovana.Kuva: Annika Nisonen

Huolimattomuudesta valjastuksessa seurasi kova rangaistus – ”Eihän tässä ole mitään tolkkua”

Lähdön ajaminen loppuun irronneella aisalla toi Antti Tupamäelle kahden viikon ajokiellon.

Suosikki Vastatuuli ei ollut Teivon tiistaisessa T5-avauksessa loppusuoralla ajettavissa ja joutui tyytymään kakkossijaan. TotoTV:n studiossakin huomattiin aisan irronneen.

”Tappi ei ollut napsahtanut pikalukkoon, ja aisa irtosi 800 jäljellä. Hevonen rupesi puoltamaan, muttei laukannut. Ajoin sitten lähdön loppuun”, Antti Tupamäki kertaa tapahtumat.

Varmuusremmi oli asianmukaisesti kiinnitetty, ja sen olisi pitänyt estää aisan irtoaminen, mutta hevonen oli valjastettu aisan päähän, ja aisa pääsi muljahtamaan remmin alta pois. Vaikka tilanne näytti sivullepäin uhkaavalta, Tupamäki ei kokenut vaaratilannetta syntyneen.

”Tavallisilla kärryillä olisi ollut vaara, että aisa olisi mennyt poikki, mutta minulla oli Customin jämäkät potkurautakärryt. Niistä aisa ei petä millään”, hän perustelee.

Teivon tuomaristolta ei ymmärrystä löytynyt. Se langetti Antti Tupamäelle kahden viikon ajokiellon.

”Ilmeisesti ei olisi saanut ajaa loppuun, mutta tympäiseehän se hevosen omistajankin puolesta keskeyttää, kun pystyy pärjäämään. Minusta sakkokin olisi ollut riittävä rangaistus, mutta kai siinä sitten jotkut pykälät on.”

Ajokielto määrätään ohjastajalle törkeistä rikkomuksista, joilla aiheutetaan etua tai haittaa itselle, toiselle kilpailijalle, järjestäjälle tai joka kohdistuu hevoseen, ravikilpailusäännöissä todetaan.

Antti Tupamäeltä ei kaikilta osin ymmärrystä säännöille löydy.

”Eihän tässä ole mitään tolkkua. Saat melkein kaataa toisen hevosen, ja selviät viidenkympin sakolla. Paljon kovemmat sakot tulee sellaisista rikkeistä, joilla ei ole kenenkään muun suoritukseen mitään vaikutusta: virheellisistä kengitystiedoista 150 euroa, hevospassin tai turvaliivin puuttumisesta tai myöhästyneestä puhalluskokeesta 100 euroa”, hän kritisoi.

Huom. Selvennys tekstiin 6.4. klo 12: Varmuusremmi oli asianmukaisesti kiinnitetty, ja sen olisi pitänyt estää aisan irtoaminen, mutta hevonen oli valjastettu aisan päähän, ja aisa pääsi muljahtamaan remmin alta pois.

Antti Tupamäki pitää saamaansa rangaistusta suhteettoman kovana.
Kolmevuotias sai siivet selkäänsä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi