Hurja kiri neljättä vei finaaliin - "Rehti ja hyvä hevonen"
Viime joulukuussa Anu Suutarin kasvattama ja omistama Hujake nappasi voiton Mikkelissä. Ruuna on käynnistänyt kautensa rytinällä.Arkistokuva

Hurja kiri neljättä vei finaaliin - "Rehti ja hyvä hevonen"

Jokimaalla Suomen Cupin karsinnassa käännyttiin loppusuoralle neljän rintamana.

Toto5-kierroksen päätöskohteena juostiin tapahtumarikas Suomen Cupin karsinta. Tarunlento avasi keulaan sai johtaa loppukaarteeseen asti, mutta maalisuoralle käännyttiin neljän rintamana. Alkupuolella laukannut Lumettaja ja pitkältä pakilta startannut Sheikki olivat nousseet lähelle kärkeä, mutta neljättä rataa vyöryi vahvana Hujake. Sen spurtti puri parhaiten ja se harppoi vakuuttavaan karsintavoittoon ajalla 27,3. Lumettaja oli vahva kakkonen, ja Sheikki nousi kolmanneksi, kun tuomaristo tovin pohdittuaan hylkäsi Issakan Valon murtautumisesta.

Jani Ruotsalaisen valmentama ja ohjastama Hujake on aloittanut kautensa komeaan tyyliin. Se nappasi voiton heti tauolta palatessaan ja oli toisessa startissaan Mikkelissä toinen. Sen jälkeen sille tuli pikkupaussi räkäisyyden vuoksi, mutta tämäniltainen, kauden kolmas koitos vei sen tyylillä Suomen Cupin finaaliin.

”Hevonen oli ihan hyvän tuntuinen. Viimeiseen kurviin jouduttiin lähtemään ulos, mutta siinä oli hyvä paine ja se tuli helposti. Hujake on rehti, hyvä hevonen, pikkuisen kiihkeä. Jos se vaan tekee ravia ja menee kunnolla, on sillä niin iso moottori, että se voi jonkin verran nousta sarjoissaan”, kommentoi Ruotsalainen voittajahaastattelussa.

Finaaliin on kengitykseen tulossa muutosta.

”Pikkaisen oli matkalla tökkimistä, sillä Hujake on täydessä hokissa ja täällä Jokimaalla on oikein hyvä kesärata. Keksitään jotain muuta finaaliin.”

Lue raveista lisää ensi keskiviikon (6.4.) Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 7 Truedream A.F., 27,12 %, 2,92 euroa

Toto5-2: 5 Lake's Cerafina, 2,06 %, 74,25 €

Toto5-3: 5 Starry, 63,67 %, 96,46 €

Toto5-4: 2 No Limit Royalty, 33,28 %, 152,71 €

Toto5-5: 4 Hujake, 13,95 %, 433,81 €

Vaihto 75 417,48 €

Voitto-osuus 433,81 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi