Mikko Peitsaho pääsi Lauri Hyvösen tenttiin voittajaseremonioissa.
Mikko Peitsaho pääsi Lauri Hyvösen tenttiin voittajaseremonioissa.Kuva: TotoTV

Hurjan ahkerasti kilpaillut Flying Duck nousi 11-vuotiaana elämänsä lyöntiin – ”Tuntuu, että tamma paranee vaan koko ajan”

Kajaanilaisen Mikko Peitsahon viime vuonna hankkima työmyyrä Flying Duck on kivunnut hirmuvireeseen vanhoilla päivillään. Oulun maanantairaveissa tamma oli keulajuoksun jälkeen pitelemätön.

Flying Duck kilpaili valmentaja-osaomistaja Mikko Peitsahon kanssa enintään 40 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa.

Flying Duck kiihtyi kuutosnumero kyljessään erittäin napakasti, ja ensimmäisen 500 metriä se höyrysi täydellä matkalla 10,5-lukemiin. Meneväinen konkari ei päästänyt missään vaiheessa vastustajiaan edes puolittain rinnalle, vaan hallitsi helponnäköisesti perille voittotuloksella 14,3a/2120 metriä.

Jaaran Mauri ajoi hevosella pari starttia aikaisemmin. Hän sanoi, että aja vaan nyt keulaan sillä. Vastasin, että yritys kyllä on, mutta että saanko keuloja? Mauri sanoi, että varmasti saat keulat. Olen tähän asti ajanut sillä kuin kirkossa ja ladannut tammaa. Kyllähän tuota nyt on ladattu tarpeeksi”, Mikko Peitsaho aloitti kotimatkallaan.

Mikko Peitsaho oli jo ilmoittautumispäivänä toiveikas tammansa mahdollisuuksien suhteen, mutta eläkeläisen odotukset laskivat lähtölistan ilmestymisen jälkeen.

”Ilmoittautuessa katsoin, että tuollainen sarja kun on, nyt pitäisi voitto tulla. Lähtölistan kun näin, aloin odotuksia perumaan, että aika kovia hevosia tähän tuli, ettei voitto niin varmaa olekaan”, Mikko Peitsaho nauroi.

Flying Duck päätyi Mikko Peitsaholle viime vuonna puolivahingossa.

”Mentiin ostamaan Teuvo Karpaleelta Villi-Sihkoa. Se on huono matkustamaan yksin, ja Flying Duck on kaksivuotiaasta asti ollut sen kaverina, että ovat olleet vierekkäisissä karsinoissa. Flying Duck on ollut raveissakin aina Sihkon kaverina kopissa, vaikkei ole startannutkaan. Sanoin, että hinnasta kun sovitaan, pakkohan meidän on kaveri ostaa mukaan. Se osoittautui sitten näin hyväksi kaveriksi.”

Anu Saalastin kasvattama Flying Duck on nähty kilpahommissa vuodesta 2013 asti. Startteja sille on kertynyt jo kerrassaan 201.

Hietakankaan Minna (toinen omistaja) antaa hevoselle hyvää hoitoa ja käy tammaa lellimässä, ja minä käyn välillä hevosta ajamassa. Sitä ei pidetä liian tiukalla, että saadaan sellainen into pidettyä. Tuntuu, että tamma vaan paranee koko ajan.”

Mikko Peitsaho kertoo Flying Duckin olevan kaikin puolin loistava harrastuskaveri.

”Aikaisempi omistaja sanoi, että tämä on 110-prosenttinen luonteeltaan, eikä valehdellut siinä. Tämä on aina lenkille lähdössä ja palvelee ihmistä. Se ei ole pinnaaja eikä lintsaaja. Jos kaikki hevoset olisivat tällaisia, olisi tämä helppoa tämä raviurheilu.”

Kuningas koelähdössä

Nordic haastajadivisioonakarsintaa ajettiin kaksi lähtöä. Sekä Immersive Workout että Pitch Perfect osoittautuivat parhaiksi keulajuoksun päätteeksi.

3-4-vuotiaiden lämminveristen Ponsse Cupin karsinnassa Hannu Torvisen kuskaama Roughenough Vice oli etevin

Jo ravien aluksi koelähdössä nähtiin mielenkiintoinen nimi. Antti Ojanperä tallin väreissä nykyään kisaava Vitter suoritti kokeen hyväksytysti. Se ravasi 2160 metriä aikaan 29,7.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi