Seremoniapaikalla juhlittuina Hickothepoohin hoitaja ja osaomistaja on Ernestas Tijunelis sekä kuski Vidar Hop. Palkitsemassa Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä. Kuva: Anu Leppänen.
Seremoniapaikalla juhlittuina Hickothepoohin hoitaja ja osaomistaja on Ernestas Tijunelis sekä kuski Vidar Hop. Palkitsemassa Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä. Kuva: Anu Leppänen.

Hurjavauhtinen Finlandia-ajo päättyi norjalaisten yllätysjuhliin

Tämän vuoden Finlandia-ajosta uumoiltiin tasaista ja mielenkiintoista taistoa, jollainen todella nähtiin. Voittoon kiri Vidar Hopin ohjastamana jättiyllättäjä Hickothepooh. Kakkossija jäi Suomeen.

Hickothepoohin hoitaja ja osaomistaja on Ernestas Tijunelis (vasemmalla) pitelee tunnemyrskyssä kutsua Elitloppettin. Vidar Hop ohjasti yllätysvoiton. Kuva: Anu Leppänen

Ennen lähtöä Seinäjoki Racessa epäonnistuneen Vernissage Grifin otteet eivät vieläkään vakuuttaneet, mutta ruudikas italialaisori terästäytyi kilpailuun ja teki hyvän suorituksen. Mailin kiihdytyksessä yhteen iskivät Le Gros Bill/Antti Teivainen ja kisan niukka etukäteissuosikki Millondollarrhyme/Fredrik B Larsson, joka valtasi johtopaikan. Le Gros Bill ei selvinnyt kovassa vauhdissa pienestä korjausliikkeestä ja laukkasi jääden hännille.

Etusuoralla juoksupaikat löytyivät. Millondollarrhyme keulassa, Vernissage Grif kiersi toiselle ilman selkää, Zaranne Fas 2. sisällä, Seinäjoki Racen sankari Dear Friend 2. ulkona, Next Direction 3. ulkona ja Hickothepooh 4. ulkona. Timo Hulkkosen treenaaman Next Direction lisäksi muista suomalaisista Ubentino Grif ravasi 3. sisällä, Grainfield Aiden 4. sisällä ja Le Gros Bill oli kymmenisen metriä pääjoukosta jääneenä. Ensimmäisen puolikaan väliaika oli 08,1.

Keulahevosen Millondollarrhymen lennokas kulku ei rauhoittunut, vaan kierroksen väliaika oli 08,4. Ruuna lähti viimeiselle 500 metrille 10 metrin karkumatkalla ja hurjatahtisen kisan ensimmäiset hyökkäykset nähtiin vasta loppukaarteessa, kun Next Direction ja Hickothepooh lähtivät tarpomaan kolmatta ja neljättä rataa.

Loppusuoralla Millondollarrhyme johti vielä 70 metriä ennen maalia, mutta liika oli liikaa ja takaa vyöryttiin ohi. Parhaiten ylivauhdin hyödynsi Hickothepooh. Toisena maalilinjan ylitti Next Direction ja kolmantena Vernissage Grif. Millondollarrhyme taipui neljänneksi. Toiseksi paras suomalainen oli Hannu Korven treenaama Grainfield Aiden. Ari Vianderin Le Gros Bill oli alkulaukan hidastamana kuudes ja Nina Pettersson-Perklénin Ubentino Grif seitsemäs. Voittoaika oli 09,9aly.

Voittajan tuuletus. Kuva: Anu Leppänen.

Hickothepoohin hoitaja ja osaomistaja on Ernestas Tijunelis, jolle Finlandia-ajon voittaminen merkitsi paljon. Kuva: Anu Leppänen. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi