Mopoheikki kokeili Iida Lanton käsissä viime kesänä myös montéa eli raviratsastusta.
Mopoheikki kokeili Iida Lanton käsissä viime kesänä myös montéa eli raviratsastusta.Kuva: Anu Leppänen

Hyvän mielen kimppahevonen vaihtaa valmentajaa – ”Vuosi 2022 on etsikkoaikaa”

Mopoheikki siirtyy tänään Ari ja Terhi Aatsingin valmennukseen Karunkiin.

Ravitoimittaja Lauri Jääskeläinen kokosi alkuvuodesta pohjoiseen ”hyvän mielen hevoskimpan”, joka hankki omistukseensa Mopoheikin. Se kilpaili maanantaihin asti Iida Lanton valmennuksessa ja siirtyy nyt uusiin käsiin.

”Iida Lantto on perheensä kanssa tehnyt hienoa työtä hevosen kanssa, ja fyysisesti Mopoheikki siirtyy uusiin maisemiin huippukunnossa. Hevosen henkisellä puolella on parantamisen varaa, ja vanhan ajan lappilainen lumitreeni voi tuoda sille parannusta”, Lauri Jääskeläinen toivoo.

Lantolla on pääasiassa starttihevosia, joilla tähdätään talvella Ruotsin kruunuapajille, ja Mopoheikki vaihtaa valmentajaa hänen omasta ehdotuksestaan. Suomenhevosella ei voi Ruotsissa kilpailla, joten siinäkin mielessä uudet kuviot ja kunnon perustreenikausi sopivat Mopoheikille tässä vaiheessa paremmin.

”Vuosi 2022 on etsikkoaikaa hevosen uralla. Mopoheikki on iloinen ja virkeä, sen nopeus riittää ihan sarjojensa huipulle ja Aatsingit ovat huippumotivoituneita yrittämään hevosen kanssa uutta tulemista. Olen käynyt Aatsingin paratiisissa, jossa valmennusmaastot ovat taatusti Suomen parhaimmistoa, ja Aatsingin tämän vuoden statistiikkakin kertoo, että tulosta tulee”, Jääskeläinen kehuu.

”Kimppaan jää vanhojen omistajien perusrunko, mutta muutama paikka vapautuu valmentajanvaihdoksen yhteydessä halukkaille.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi