Pohjois-Karjalan 400 hengen porukka Talli Valoilmiön tamma I.P. Valo suoritti koelähtönsä hyväksytysti.
Pohjois-Karjalan 400 hengen porukka Talli Valoilmiön tamma I.P. Valo suoritti koelähtönsä hyväksytysti.Kuva: Harri Lind

I.P. Valo suoritti Joensuussa koelähtönsä 34,9-vauhdilla

Joensuun perjantairaveissa riitti mielenkiintoa jo ennen illan totolähtöjä.

I.P. Valo oli koelähdön ainoa suomenhevonen ja lähti innolla tavoittelemaan 40 metriä edempää lähteneitä lämminverisiä. "Vähän turhankin innokkaasti", Markus Porokka kuvaili.

Viisivuotias tamma taittoi viisisataset 35,5-34,0-32,5-37.0 ja loppuaika oli starttaamattomalle mainio 34,9ke. "Se on yrittävä tamma ja menee paremmin muiden kanssa. Tämä oli suunnilleen se mitä ajattelinkin sen yksin menevän", Porokka luonnehti.

Viisivuotiaan I.P. Valon omistaa 400 hengen porukka Talli Valoilmiö.

Illan T4-peli alkoi yllätyksellä. Suursuosikki Mäkelän Jero taivalsi porukan keskivaiheilla, kaukana johtaneesta Setä Satulista. Mäkelän Jero sai ylivahteen päälle viimeisellä puolikkaalla, mutta hurja loikkarivauhti kostautui laukkaan, jonka se hetkeksi selvitti, mutta laukkasi pian uudestaan. Voittoa laukat tuskin ratkaisivat, Kimmo Määttäsen ohjastama Setä Satuli oli jo sen verran karkuteillä ja päätteli viimeisen puolikkaan 1.25-kyytiä. Mäkelän Jero ehti kakkoseksi, mutta sen laukkoja tutkittiin pitkään. Uhkana oli hylkäys edistävästä laukasta, mutta tuomaristo ratkaisi asian hevosen hyväksi ja Mäkelän Jero piti ansaitun kakkosensa.

Driller Man kiri seuraavassa kohteessa näyttävästi yllätysykköseksi. Sama tahti oli askelten seuraavassakin lähdössä. Histuli räväytti viimeiseen kaarteesen tultaessa näyttävästi kärkeen ja piti paikkansa maaliin saakka. Hanna-Mari Saastamoisen ruunan edellinen voitto oli parin vuoden takaa.

"Histuli on lähdössä epävarma, mutta kun se varmistuu matkalla, voi ajaa eteenpäin. Se on vahva hevonen", ohjastaja Henri Bollström kuvaili.

T4-pelin päätti nelivuotiaan Rosenstolzin hieno kirivoitto. Saksassa syntynyt tamma kilpaili toista kertaa uudessa kotimaassaan. Ensimmäinen yritys päättyi hylkäystuomioon, mutta nyt tamma oli itse varmuus. Voittoaika 13,7aly oli tamman uusi ennätys. "Varaa jäi", vakuutti ohjastaja-valmentaja Jarkko Kervinen.

Toto4-peli palautti kaikki neljä kohdetta oikein rastanneille 1127,50 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi