Antti Ruokonen narutteli Ibn Battutan yllätykseen.
Antti Ruokonen narutteli Ibn Battutan yllätykseen.Kuva: Pekka Salonen

Ibn Battuta järjesti jymypaukun Vermossa – Suvelan Rinssi rusensi Vitterin SE-tuloksen

Antti Ruokosen kuskaama Ibn Battuta nappasi keskiviikkona Vermossa uransa toisen voiton. Kylmäveristen kohteessa Suvelan Rinssi loisti.

Antti Ruokosen ohjastama Ibn Battuta lähti poisjäännin myötä lyhyen matkan kisaan sisäradan paikalta. 5-vuotias piti kärkipaikan itsellään, ja avauspuolikas mentiin vain 15,7-vauhdilla. Se nosti Ibn Battutan osakkeita, eikä kengittä ravanneella ruunalla ollut vaikeuksia hallita kisaa perille asti kiihtyvässä tempossa.

”Monta kertaa olen luullut, että sen pitäisi pärjätä näissä lähdöissä, mutta monta kertaa on minut pettänyt”, Antti Ruokonen aloitti voittajahaastattelussa. ”Viime viikolla Jokimaalla, kun vetoja ajettiin, katsoin kun Jorkka sillä ajeli, että sillä pitäisi jossain pärjätä, jos se menee startissa yhtään kuten kotona.”

Ibn Battuta oli 65:ssä alle 3 prosenttia veikattu, ja voittajapelissä ruunaan panostaneet saivat rahansa takaisin liki 50-kertaisena.

Minna Röschin ja J.J.R.-tallin, eli Jorma Ruokosen, kasvattaman ja omistaman ruunan voitto irtosi ennätystuloksella 13,6aly.

”Siinä oli aika monta tekijää voittoa mahdollistamassa: Hevosta on treenattu aika paljon reippaammin kotona, sitten otettiin siltä kaikki pois – laput ja kengät, ja oli hyvä paikka lähteä, josta pääsi keulaan. Sillä on ollut vähän ongelmia, että se on jäänyt viimeiseen kurviin, mutta tänään oli ihan erilainen. Antti sanoi, että se vähän kuin irtoili lopussa”, Jorma Ruokonen kertoi niin ikään valmentamastaan ruunasta.

Jorma Ruokoselta aloitti Vermossa myös uusi kilpuri Staro Moschino. Se sijoittui lähdössään laukan kanssa viidenneksi.

”Se suoritti muuten pirun hyvin, mutta hapuili lähtiessä, että tuli sellaista pientä laukkaa. Se tuli hyvin perille ja teki minusta oikeinkin vahvan juoksun”, Jorma Ruokonen kertoi.

SE-tulos uusiksi

Kylmäveristen keskipitkän matkan kisassa Myllyn Valtti avasi aluksi kärkeen, mutta paikka oli luonnollisesti tarjolla tallikaveri Suvelan Rinssille. Teemu Okkolinin treenaama ja ohjastama ori veti koko matkan reipasta kyytiä ja teki 5-vuotiaiden keskipitkän matkan uuden SE-tuloksen 24,8a/2620 metriä. Aikaisempi ennätys 26,7 oli Vitterin nimissä.

”Tänään satsasin tällä hevosella lähtöön ensimmäistä kertaa elämässä”, Teemu Okkolin paljasti voittajahaastattelussa. ”Suvelan Rinssi voitti helposti. Se on tosi hyvä hevonen, joka alkaa onneksi lunastaa sille ladattuja odotuksia.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Loistokas ensi-ilta

Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen treenattavat aloittivat uudella kotiradallaan väkevästi. Kolme tallista kisannutta ravuria nappasivat mitalivärisuoran. Kirkkaimpana tähtenä tuikki Bag's Simoni, joka torjui lyhyen matkan kisassa Deangelon maaliin saakka.

Bag's Simonin voittotulos oli hieno 11,2aly.

Juniorikypärissä Siiri Mäkisen ajama Werners Ors oli keulajuoksulla suorastaan hurja, kun se voitti ylivoimaisesti rajulla voittotuloksella 12,2ake. Sara Hautamäki oli Heiskasen tallin Celsius Evon kanssa hopealla, Tomi Kitunen ajoi Cool On Photosin pronssille.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi