Iivari Ingves on raviurheilun parissa monessa mukana.
Iivari Ingves on raviurheilun parissa monessa mukana.Kuva: Anu Leppänen

Iivari Ingves isompaan rooliin Pilvenmäellä – ”Yllättävän paljon siinä on hommaa”

Pilvenmäellä aletaan jo valmistautua ensi vuoden kunkkareihin, joten kilpailupuolella tapahtuu muutoksia.

Raviurheilun moniottelijan, TotoTV:n studiolähetyksistäkin tutun Iivari Ingvesin vastuualue Pilvenmäen raviradalla kasvaa, kun radan toimitusjohtaja Elina Hirvonen käyttää jatkossa entistä enemmän aikaa ensi kesän kuninkuusravien järjestelyihin. Lisäksi kilpailupuolella toimineen Emma Willmanin fokus suuntautuu jatkossa Forssan lisäksi myös Seinäjoen suuntaan, sillä hän toimii tämän vuoden kuninkuusravien tiedottajana.

Jo aiemmin radan kilpailutyöryhmässä toimineen Ingvesin rooli kilpailupuolella suurenee, mutta kokopäiväisestä pestistä ei silti ole kyse.

”Elinan ehdotuksesta teimme tällaisen päätöksen, kun hänen on pakko keskittyä esimerkiksi kumppanuuksien solmimiseen ja muihin kunkkarivalmisteluihin, ja meillä on Pilvenmäellä tosi pieni porukka”, Ingves taustoittaa. ”Olen jo aiemmin ollut isossa roolissa sarjojen tekemisessä ja suunnittelemisessa, mutta muussa kilpailupuolessa on minulle opeteltavaa.”

Opeteltavien asioiden määrästä hän kertookin yllättyneensä. Ingves ottaa kuitenkin entistä isomman roolin vastaan suurella innolla.

”Keskiviikkona oli kilpailusihteerien koulutus, missä olin mukana. Yllättävän paljon siinä on hommaa. Sarjojen tekeminen, sarjojen julkaisu, sarjojen syöttö, ilmoittautumisten ottaminen”, Ingves luettelee työtehtäviä.

”Siinä on paljon asioita, mitä ihmiset eivät välttämättä tule ajatelleeksi. Meillä on Suomessa todella kovia osaajia tällä saralla. ”

Ingves toimii myös Turun raviradan hallituksessa, mutta hän ei näe tässä minkäänlaista eturistiriitaa.

”Menen muun muassa Turkuun harjoittelemaan ilmoittamisia Toiviaisen Henrin kanssa. En ainakaan itse näe siinä mitään estettä.”

Pilvenmäellä on viime vuosina pyritty uusiutumaan kilpailujen osalta. Tällä viikolla julkistettiin uusi kilpailu, kun Pilvenmäki Special ravataan syksyllä myös suomenhevosille. Kisa ajetaan tasoitusajona, johon pääsevät mukaan enintään 15 000 euroa tienanneet. Tammat saavat 20 metriä hyvitystä.

Rata keräsi myös kehuja järjestettyään vappuna tasoitusajona ajetun 75-sarjan kolmivuotiaille lämminveritammoille.

”Yritetään tuoda uutta tuulahdusta kilpailumahdollisuuksiin. Tykkään tehdä sarjoja myös väliinputoajille, että niillä olisi mahdollisuus kilpailla, vaikka osa niistä on riskisarjoja peruutusuhan vuoksi”, Ingves linjaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi