E.V.  Esko toi Iivo Niskasen varmasti ja hötkyilemättä maaliin aikaan 18,2.
E.V. Esko toi Iivo Niskasen varmasti ja hötkyilemättä maaliin aikaan 18,2. Leena Alerini

Iivo Niskanen ajoi siististi sijalle 11

Aurinko paahtoi, Suomen lippu liehui, haitari soi ja grillimakkara kärysi ja ravikuskille jäi hampaan koloon sopivasti seuraavaa kertaa varten.

Tästä se lähti, Iivo Niskasen ajostatistiikan kertyminen. Vieremän juhannusraveissa tuli valtavan yleisömeren edessä sija 11. Matti Nisosen Episode Nine, samasta tallista, voitti 16,7 -aikaan, kuten odotettiinkin.

Volttilähdöstä päästiin ravilla matkaan.

"Meillä siinä tuli vähän kiire", Niskanen luonnehti.

Valjakko, jota oli paikan päälle tullut katsomaan ainakin 3000 henkilöä, hakeutui heti kohta ulkopareihin, joissa pysyi maalisuoralle saakka, Niskasen oman luonnehdinnan mukaan "tiiviissä paketissa".

Niskanen myönsi, että ravilähdön ajaminen ei ole helppoa, vaikka kuinka olisi tottunut hiihtämään tiiviissä porukoissa, maailman kovimmissa arvokisoissa. "Ne tilanteet tulee eteen oikeasti tosi nopeasti", hän tuumaili.

IIvo Niskanen.
IIvo Niskanen.Leena Alerini

Eikä kaikki ole aina pelkästään omissa käsissä.

Niskanen huomasi, että kun kierros jäljellä, ja kun hän itse luuli, että tästä ehtii vielä vaikka mihin, Esko alkoi puolestaan ilmeisesti jo ajatella, että kisa oli siinä.

Loppusuoralla, joka Vieremällä on harvinaisen pitkä, joukko hajosi leveäksi viuhkaksi ja Niskanen lasketteli aurinkoisesti nauraen maaliin viimeisten joukossa.

Esko-hevosen pääasiallinen avu on kiltteys ja toimivuus, ei niinkään raivokas loppusuoran kiri hampaat irvessä. Nämä ominaisuudet tekivät siitä loistavan valinnan ensikertalaisen ajettavaksi. Ja niin, että kuskille jäi sopivasti myös hampaan koloon.

"Oli kyllä jännää touhua ja kiva ohjastaa. Ja tällaisen yleisön edessä!" Niskanen fiilisteli. Hän sanoi lopuksi leveän hymyn saattelemana toivovansa, etteivät totopelaajat kanna aloittelijalle liikaa kaunaa.

Tuskin kantavat. Niskanen otti yleisön sataprosenttisesti. Hänelle hurrattiin missä hän vain näkyi.

"Elämänikäinen unelmahan tämä oli, päästä ohjastamaan ravilähdössä."

StMichelissä seuraavan kerran sitten. Nyt on ollut ohjelmaa yhdelle päivälle riittämiin, etenkin kun Niskanen kävi aamupäivällä 50 kilometrin rullasuksilenkilläkin. Nyt on rantasaunan ja juhannuskokon vuoro.

Katso Hevosurheilun Facebook-sivulta Iivo Niskasen tunnelmia ja live-videoita päivän aikana Vieremän helteisenä ravipäivänä.

E.V.  Esko toi Iivo Niskasen varmasti ja hötkyilemättä maaliin aikaan 18,2.
Iivo Niskasen ensimmäinen ravistartti juhannusaattona ja Cooperin testi heinäkuussa
Maalissa!
Maalissa!Leena Alerini

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi