Corazon Combo juhli vuoden 2022 Kriteriumin voittoa. Mukana juhlissa myös  hevosen hoitaja Birgitta Honkaperä (vas.), osaomistaja Ilkka Herlin, kultasormi Pekka Korpi ja Kristian ja Maj-Len Lella.
Corazon Combo juhli vuoden 2022 Kriteriumin voittoa. Mukana juhlissa myös hevosen hoitaja Birgitta Honkaperä (vas.), osaomistaja Ilkka Herlin, kultasormi Pekka Korpi ja Kristian ja Maj-Len Lella.Anu Leppänen

Ikäluokan hallitsija jatkaa vallassa - Corazon Combo kaasutteli Kriteriumissa

Pekka Korven valmentama Corazon Combo teki kaiken oikein Kriteriumin finaalissa. Se tarkoitti sitä, ettei kisassa nähty dramatiikkaa.

Corazon Combo ampaisi siivekkeiden irrotessa väkevästi matkaan. Jo ennakkoon oli tiedossa, että kavereille kelpaa suosikin tarjoaman vetoapu, joten kärkipaikasta ei tullut minkäänlaista taistelua. Pekka Korpi vahvisti voittajahaastattelussa, että Corazon Combon kyydissä kaikki oli alusta pitäen helppoa.

“Ei siinä tarvinnut tehdä paljon mitään. Kun ori on sillä päällä ja terävänä, niin se lähtee aika liukkaasti matkaan”. Korpi kommentoi. “Matkalla hevonen tuntui menevän helposti, eikä siinä kohtaa ollut mitään hätää. Loppusuoralla ei ollut siinäkään mitään hätää. Tuntui, että jonkin verran jäi varoja. Jos joku tulee tämän rinnalle, niin se vastannut hyvin.”

Korpi ei vielä karsintavaiheessa paljastanut hevosensa kanssa kaikki korttejaan, ja klassikon alla joku saattoi epäillä Corazon Combon viimeistä virettä.

“Se oli karsinnassa pikkuisen nahkea. Olin antanut olla sen helpommalla ja ajattelin, että kyllä oriin pitäisi suorittaa sen verran, että se pääsee finaaliin.”

Voittotulos 13,9 sateen hidastamalla radalla oli kovaa valuuttaa. Valmentaja vahvisti, että myös tulevaisuudessa hevoselta on lupa odottaa isoissa kisoissa paljon.

“Corazon Combo on lahjakas hevonen. Siksi uskon, että terveenä pysyessään se menee aika pitkälle. En ole päättänyt, ajetaanko vielä jokunen kisa tälle vuodelle. Kriterium oli se, mihin tähdättiin.”

Korpi muistutti jälleen kerran, ettei jatkuvaan menestykseen ole muuta keinoa kuin pyrkiä joka osa-alueella onnistumaan.

“Hevoset ovat lahjakkaita, hyväsukuisia ja -rakenteisia. Meillä on hyvä porukka töissä, ei tässä yksin pysty mitään tekemään. Ei menestykseen ole mitään oikotietä, pitää vain tehdä kovasti töitä.”

Corazon Combo on Pekka Korven ja Ilkka Herlinin yritysten kautta kahden todella kokeneen miehen yhteinen projekti, ja uusia varsoja on tulossa kaksikolta tulevina vuosina radoille.

Markku Niemisen valmentama Halley Wania otti sen, mitä oli Corazon Combon jälkeen tarjolla. Santtu Raitala iski heti kiihdytyksen jälkeen etusuoralla taustalta johtavan rinnalle, eikä vaatinut suursuosikilta matkalla vauhtia. Kun rakoja tuli loppukaarteessa, Halley Wania pääsi hakemaan uutta uskoa Corazon Combon takaa. Samalla se kuitenkin karkasi, ja Halley Wania piti vielä selvemmin kakkoseksi. Karsinnassa yllättänyt Everlasting Boogie sinnitteli 2. sisältä välimatkan päässä totosijalle.

Santtu Raitala perkasi Halley Wanian suoritusta tutun analyyttisesti.

“Sen osasi aavistaa, että meidän paikka parijonosta löytyy aluksi aika kaukaa. Tuntui loogiselta, että Ava Di Alessialla halutaan antaa paikka johtavan rinnalla pois. Siksi ajoin eteenpäin, kun ei tarvinnut paljoa muuttaa siinä kohtaa tempoa. Corazon Combo on niin hienosti mennyt ja meritoitunut hevonen, ettei sitä pystytty haastamaan. Se lisää aina vauhtia, kun tulee rinnalle. Täyden kympin suoritus kuitenkin Halley Wanialta.”

Kierros päättyi Tammer-ajoon, jonka parhaaksi osoittautui hurjan kauden tehnyt All Star Mint. Jarmo Kuuselan valmennettava on kahlannut läpi sarjojen, ja ykkössarjalaiset jäivät keulajuoksulla taakse 14,5-lopetuksessa.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 14.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 3 Lumi-Rami, 20 %, 0,45 €

T75-2: 4 Astrum, 51 %, 0,71 €

T75-3: 3 Lipassi, 35 %, 1,76 €

T75-4: 1 Rahajamatch, 10 %, 16,80 €

T75-5: 6 Evartti, 76 %, 25,93 €

T75-6: 5 Corazon Combo, 51 %, 39,90 €

T75-7: 1 All Star Mint, 13 %, 136,59 €

7 oikein - 136,59 €

6 oikein - €

5 oikein - €

Vaihto: 341 581,04 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi