Ilmiömäinen Imperator - "Ensimmäinen iso voitto omissa nimissäni"
Imperator hurmasi 12,3-tuloksella Kuopio Stakesissa.Juhani Hynynen

Ilmiömäinen Imperator - "Ensimmäinen iso voitto omissa nimissäni"

Kuopio Stakes oli yhden hevosen täydellinen näytös. Hannu-Pekka Korpi sai tuuletella tallialueella oikein tunteella, sillä Imperator ei jättänyt jossitteluille mitään sijaa.

Imperator tuli, näki ja voitti. Sen ylivoima hämmästytti, vaikka juoksusta tuli toista rataa pitkin ilman vetoapua vaativa.

"Meilläkin lähti hyvin, mutta heti näki, että Antilla (Teivainen) lähti Unique Sunrise paljon paremmin", Hannu Torvinen kertasi kiihdytyksessä. "Olisi sitten päästänyt Nineelevenin eteeni toisella radalla, mutta se laukkasi. Lopulta ei haitannut ollenkaan, että juostiin johtavan rinnalla."

Imperator kiristi tempoa puolimatkan jälkeen uudelleen. Unique Sunrise ei pystynyt laisinkaan vastaamaan, kun Torvinen karautti päätöspuolikkaan alussa keulaan saakka. Hetkeä myöhemmin tuli selväksi, ettei kukaan mukaan pysty Imperatoria lyömään.

"Hevonen meni todella hyvän tuntuisesti viimeisellä takasuoralla. Imperator on jaksavan tuntuinen ori ja sillä oli tänään kulkua. Mielenkiintoinen ori tulevaisuudenkin suhteen", Torvinen summasi.

Hevosen valmentaja Hannu-Pekka Korpi oli täynnä aitoa iloa. Alla oli jo epäonnea, sillä Korven perheen hevosauto oli jämähtänyt Juvan ABC-asemalle, ja Seppo Suurosen sekä Jani Ruotsalaisen avustuksella hevoset saatiin ylipäätään kisapaikalle. Imperatorin onnistuminen tuntui erityisen hyvältä.

"Ihan mahtavaa ensimmäinen iso voitto omissa nimissä. Tuntuu hienolta", H-P Korpi kommentoi. "Ei paikka johtavan rinnalla huolestuttanut. Se klaaraa sen paikan ja tänään se tosiaan näytti, että se klaaraa sen."

Esitys oli merkittävästi parempi kuin Vermossa samalta juoksupaikalta, vaikka sekin suoritus oli mainio.

"Imperator oli parempi mitä aikaisemmin. Se viimeisteltiin eri tavalla tähän lähtöön kuin aikaisemmin."

Tero Lehterä kuuluu omistajaosakeyhtiön Neanin taakse, ja Korpi lohkaisi terveiset myös omistajalle.

"Toivottavasti ori on vielä huomennakin meidän tallissa. Omistaja sanoi, että ei mennä Kuopioon, mutta sanoin, että kyllä me mennään. Terolle vaan terveisiä", Korpi nauroi.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 9 Magical Princess, 71%, 0,27 €

T75-2: 5 Global Withdrawl, 36 %, 0,71 €

T75-3: 11 Luciano Bryne, 26 %, 1,69 €

T75-4: 3 Lumettaja, 42%, 2,64 €

T75-5: 7 Evartti, 8 %, 14,93 €

T75-6: 3 Imperator, 14 %, 93,87 €

T75-7: 12 Gogobet Sisu, 24 %, 167,79 €

7 oikein - 167,79 €

6 oikein - 3,35 €

5 oikein - €

Vaihto 206 932,60 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi