I'm Just A Sund löysi itselleen uuden kodin.
I'm Just A Sund löysi itselleen uuden kodin.Arkistokuva: Ada Pykäläniemi

I’m Just A Sund vaihtoi omistajaa ja valmentajaa

Vielä keskiviikkona Vermossa Nina Pettersson-Perklénin valmennuksesta kilpaillut I’m Just A Sund siirtyi startin jälkeen uuteen kotiin.

Ruunan uusi omistaja ja valmentaja on Marjo Saastamoinen. Alkuun hevonen saa olla laitumella, eikä sitä luultavasti nähdä startissa ainakaan ennen syksyä.

”Tämä aika vuodesta on allergian vuoksi sellaista, ettei sillä kannata kilpailla”, Saastamoinen kertoo. ”Tähdätään syksyyn ja alkuvuoteen. Kävin sillä tänään ajamassa, ja se on oikein miellyttävä hevonen.”

Yli 90 000 euron voittosumman omaava kahdeksanvuotias ruuna tunnetaan varsin kyvykkäänä ravurina, mutta viime aikoina pyörä ei ole pyörinyt samaan tahtiin kuin muutama vuosi sitten, kun se muun muassa voitti L. Fabritiuksen muistoajon, jossa taakse jäivät muun muassa Workout Wonder ja Madrid.

”Se on pärjännyt myös montéssa. Olen itse entinen montéharrastaja, joten sekin voi tulla kysymykseen, vaikka en itse enää kilpaa ratsastakaan.”

I’m Just A Sundin omisti aiemmin Totochampions Stable, jonka takaa löytyy Janne Mäenpää. Kaupat syntyivät nopeasti ja vaivatta.

”Omistaja halusi sen hyvään kotiin, se oli tärkeä vaatimus. Tämä on sen loppuelämän koti, siitä on sopimus, että se ei enää täältä lähde mihinkään. Mennään hevosen ehdoilla.”

I’m Just A Sundin ennätys on 10,9aly. Uran 51 starttia on tuottanut 11 voittoa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi