Incredible Ironman päättää kautensa Kasvattajakruunun finaalissa
Vastuuvalmentaja Marjo Kivimaa ja lauantaina Kasvattajakruunun finaalissa juokseva Incredible Ironman kotona Hämeenkyrössä.Kuva: Hanna Laakso

Incredible Ironman päättää kautensa Kasvattajakruunun finaalissa

Hevosurheilu kävi tapaamassa Incredible Ironmania Marjo Kivimaan ja Mika Forssin kotona Hämeenkyrössä. 

Incredible Ironmanin taustalta löytyvät valmentaja Marjo Kivimaa, apuvalmentaja ja ohjastaja Mika Forss sekä kasvattaja-omistaja, tamperelainen ravintoloitsija Henry Olander. Olanderin mielestä Suomesta ei Incredible Ironmanille voisi parempaa paikkaa löytyä.

"Hevosen elämässä on käytännössä Suomen kaksi parasta hevosihmistä. Kyllä siinä mielessä saa omistaja olla luottavaisin mielin, ja niin olen ollutkin. Luottamus on kova", Olander sanoo.

Vaikka pitkän tien kulkeneeseen hevoseen luottamus on ollut välillä koetuksella, lauantain finaalilähtöä ajatellen sitä löytyy. Olander uskoo menestykseen.

Forss on hevosen kehityskaareen aikana perustanut uskonsa yhteen asiaan.

"Se, että vaikka kuinka sillä treenasi ja ajoi tiukkoja lenkkejä, se ei koskaan jäänyt läähättämään. Silloin ajattelin, että jos tämä joku päivä tippuu askelilleen, niin sitten se jaksaa kyllä tosi hyvin mennä. Mikä on nyt sitten todistettukin", Forss sanoo.

Kivimaa sanoo, että hevosen vaikeina aikoina ajatukset olivat välillä synkkiä.

"Kai se on sellaista, kun noiden hevosten kanssa tässä päivät pyörii, eikä mistään tunnu tulevan mitään, niin sitä ajattelee, että onko tässä nyt helvettiäkään järkeä, että kai aikansa voisi johonkin muuhunkin käyttää", Kivimaa sanoo.

Pariskunta myöntää, että hevosasioissa he eivät ole aina samaa mieltä.

"Minullakin on kuitenkin niin pitkä hevostausta, että löytyy ne omat mielipiteet. Jos olisin jonkun toisen miehen kanssa, en tiedä, tekisinkö enää hevoshommia, mutta jos tekisin, uskon, että Mikalla silti ajattaisin. Tykkään hänen tyylistään ja etenkin siitä, että hän ajaa lähdöt ajatuksella", Kivimaa sanoo.

Millainen kommellus tapahtui, kun Kivimaa haki Iiron orilaitumelta Kallelasta vuonna 2012? Millaisen tien Teräsmies on kulkenut? Miksi hevosen kanssa usko on ollut niin monta kertaa koetuksella? Milloin Mika Forss tiesi, että hevosen kanssa voidaan tähdätä Derbyyn? Miksi Derbyn kolmas sija oli niin karvas pettymys Kivimaalle? Miten Henry Olander on päätynyt kasvattamaan hevosia? Mitä Olander, Forss ja Kivimaa sanovat yleisestä keskustelusta suomalaisten ravivalmentajien ja omistajien välillä? 

Lue lisää Hevosurheilusta perjantaina 13. marraskuuta. 

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi