Nineeleven vei nimiinsä Oulu Expressin. Kannen kuva: Mia Mäki-Maunus
Nineeleven vei nimiinsä Oulu Expressin. Kannen kuva: Mia Mäki-Maunus

Isä, poika ja Suuri Suomalainen Derby – ”Jotain pientä vitsiä voidaan välillä heittää”

Kun sukunimi on hevosmaailman tunnetuimpia, ovat paineetkin aloittelevana valmentajana isot. Keskiviikon Hevosurheilu tutustuu Hannu-Pekka Korpeen, joka sai toisena vuonna peräkkäin valmennettavansa derby-viivalle. Vastaan asettuu muun muassa isän valmentama Magical Princess.

Tänä vuonna omalla ammattilisenssillä valmennustoiminnan aloittanut Hannu-Pekka Korpi valmistautuu pienestä hevosmäärästään huolimatta jo toiseen peräkkäiseen derbyfinaaliin.

Isän ja pojan yhteistyö on edelleen tiivistä, vaikka molemmilla on omat valmennettavat.

”Ainakaan vielä ei ole tarvinnut sitä miettiä sen kummemmin. Kumpikin treenaa omiaan. Olen tyytyväinen, jos Pekka pärjää, ja yhtä lailla hän on varmasti tyytyväinen, jos minä pärjään. Jotain pientä vitsiä voidaan välillä heittää, mutta emme me mitenkään hampaat irvessä kilpaile.”

Oman karsintansa voittanut Ava Di Emelin starttaa lauantain loppukilpailussa nelosradalta. Millä keinoin menestys on ollut mahdollista? Miten hän suhtautuu suomalaisen raviurheilun tunnetuimman sukunimen mukanaan tuomiin paineisiin? Entä mikä on hänen selkeä tavoite tulevien vuosien aikana?

Saku Mäenalanen, 27, solmi kesällä kolmen vuoden diilin Kärppien kanssa. Henkistä pääomaa kevään tulevaa mestaruustaistoa varten ammennetaan raveista, sillä keväällä MM-hopeaa leijonapaidassa voittanut Mäenalanen on myös kovasukuinen ravimies. Mutta minkä ravikuninkaan mukaan pelikaverit häntä kutsuivat? Kenen jääkiekkomiehen kasvattama on Mäenalaisen Gintonic? Millä tammalla hän aloittelee kasvatustoimintaa? Mitä raviurheilu jääkiekkoilijalle tarjoaa?

Uutisissa pohdimme, onko kuninkuusravit enää järjestäjilleen entisten vuosien veroinen rahasampo.

Keskiviikon lehdestä löydät myös vihjeet ja lähtölistat loppuviikon raveihin lauantaihin asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi