Isä-Torvinen lastensa tasapäävoitosta: ”Pojilla oli jo nuoruudessa kova kilpailuvietti”
Torvisen veljekset ajoivat kaksoisvoiton torstaina Jokimaalla. Rullebackens Emil/Hannu Torvinen ja Hazella/Jukka Torvinen eivät saaneet eroa toisiinsa. Kuva. Iita-Maria Ahtiainen.

Isä-Torvinen lastensa tasapäävoitosta: ”Pojilla oli jo nuoruudessa kova kilpailuvietti”

Tasapäävoitot ovat raveissa harvinaisia, mutta vielä harvinaisempia ovat tasapäävoitot veljesparien kesken. Ajajaliigaa johtava Hannu Torvinen ja pikkuveli Jukka Torvinen tasasivat torstaina voiton Jokimaalla.

Veljesten isä seurasi kotonaan, kun poikien ajokit Rullebackens Emil ja Hazella ylittivät maalilinjan samaan aikaan.

"Katsoin, että Rullebackens Emil voitti lähdön yhdellä sentillä ja osaomistaja Lauri Hyvönen on varmasti mielissään, mutta se olikin sitten tasapääykkönen", Heikki Torvinen kertoo. "Ovathan he ajaneet monesti kaksoisvoittoja ja nyt tapahtui tällainen tilanne.”

Heikki Torvinen tunnetaan hevospiireissä parhaiten menestysajokistaan K.K. Kössistä, joka oli talviratojen kruunaamaton kuningas vuosina 1985-1995. Voittoja kertyi 84 ja rahaa 341 434 euroa. Oriin omistivat lopulta Hannu ja Jukka Torvinen.

”Juttelemme usein poikien kotimatkalla puhelimessa raveista ja vielä saan antaa neuvojakin esimerkiksi kengityksestä.”

Heikki Torvinen kertoo veljeksillä olleen toisistaan poikkeavat kiinnostuksen kohteet.

”Pojilla oli jo nuoruudessa kova kilpailuvietti, mutta erilaiset harrastukset. Hannu pelasi jääkiekkoa JyP:ssä A-junnuihin saakka, kun taas Jukka tykkäsi lukea kirjoja ja pelata jalkapalloa. Molempien tie vei silti raviurheilun pariin.”

”Hannu on jo alkanut treenaamaankin hevosia, kun käy Anna Sulinin tallilla ja Jukka käy ajamassa Emma Väreen tallilla. ”

Heikki Torvinen on käynyt itse lonkkaleikkauksessa ja toipunut siitä hyvin.

"Olen tehnyt bussilla tilausajoja ja ollut Christa Packalénilla ajamassa hevosia. Vielä voisi haaveilla, että pääsisin parille-kolmelle ravurille aputreenariksi."

Edit. la klo 9.30 täsmennetty Heikki Torvisen sitaatteja Jukka Torvisen osalta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi