Kurri Jari Boko.
Kurri Jari Boko.Arkisto/Anu Leppänen

Isla-ajon sankarina Kurri Jari Boko - Topin Muistosta Pikkupelimanni

Veijo Heiskasen valmentama Kurri Jari Boko vei odotetusti Isla-ajon nimiinsä. Pikkupelimanni-kilpailun parhaaksi osoittautui Teemu Okkolinin tallin Topin Muisto.

Kurri Jari Boko oli vielä viimeisellä takasuoralla ihan jonkin verran jäljessä tammahyvityksen vuoksi 20 metriä edempää lähtenyttä ja keulilla ravannutta Ava Di Emelinia. Heiskasen ajokki kiri kuitenkin loppua ylivoimaisesti parhaiten ja nappasi näytöstyyliin 15 000 euron ensipalkinnon. Oriin voittoaika oli huima 12,7/2120 metriä.

”Pääsimme sujuvasti matkaan ja juoksu onnistui muutenkin oikein hyvin”, Veijo Heiskanen kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Kurri Jari Boko on kehittynyt tänä vuonna paljon. Jatkoa ei ole vielä suunniteltu, mutta varmaankin 2-3 viikon päästä kilpaillaan seuraavan kerran.”

Teemu Okkolinilta oli mukana kaksi hevosta Pikkupelimanni-kisassa. Hänen itsensä ohjastama Hentun Liisa starttasi ennakkosuosikkina, mutta se laukkasi heti alkuun ja sitten vielä pariin otteeseen myöhemmässäkin vaiheessa. Niinpä tamma tuli hylätyksi liioista laukoista.

”Hevosessa ei ollut mitään vikaa”, Okkolin korosti. ”Sen keskittyminen yksinkertaisesti vain herpaantui, kun olin vaihtanut sille kokolappujen sijaan puolilaput.”

Täten Pikkupelimannin ykkössija meni Okkolinin toiselle valmennettavalle Topin Muistolle, jota ajoi Juha Utala. Se lähti auton perästä hyvin liikkeelle ottaen keulapaikan ja halliten juoksua varmoin ottein perille saakka.

”Topin Muisto toimi loistavasti, eikä meillä ollut hädän päivää missään vaiheessa”, Utala kehui. ”Vauhti oli koko matkan ajan juuri sopivaa, ja hevosessa oli mukavasti painetta.”

Toto5-avauksen näytöstyyliin keulasta voittanut Amazing Way oli kierroksen suurin yllättäjä vajaan kolmen prosentin peliosuudellaan. Maharajahin hyväsukuinen 5-vuotias tytär toi valmentajalleen Veli-Erkki Paavolalle illan toisen ykkössijan.

Myös toisen kohdelähdön vienyt Bugs Bunny Buzz lukeutui yllättäjiin. Nuorelle Elina Miettuselle ensimmäisen ykkössijan valmentajana tuonut ruuna pääsi mailin voltissa näppärästi keulille, vaikka starttasi suljetulta lähtöradalta. Citation Lindyn pojan rattailla oli valtakunnan ykköskuski Santtu Raitala.

Toto5-päätöksessä juhli Tommi Ala-Nikkolan valmentama ja Ville Pohjolan ajama Miya Gran.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 Amazing May, 2,92 %, 11,56 €

T5-2: 10 Bugs Bunny Buzz, 6,85 %, 107,70 €

T5-3: 4 Topin Muisto, 27,09 %, 391,92 €

T5-4: 9 Kurri Jari Boko, 57,96 %, 505,43 €

T5-5: 5 Miya Gran, 13,41 %, 1 606,88 €

Vaihto: 74 164,03 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi