Miika Tenhusen Edgeuptop ei tehnyt reissua turhaan.
Miika Tenhusen Edgeuptop ei tehnyt reissua turhaan.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Isoa rahaa jaettiin jälleen - pelikansa yllättyi, valmentaja ei

Toto5-peli on äitynyt viime aikoina vaikeaksi, eikä Ylivieskan perjantaikaan poikennut jo tutuksi käyneestä kaavasta.

Miika Tenhunen oli lähtenyt Tuusniemeltä valmentamansa Edgeuptotopin kanssa Ylivieskaan, eikä hän tehnyt kolme ja puolia tuntia suuntaansa kestävää reissuaan turhaan. Reilusti alle kolmen prosentin pelikannatuksen saanut 4-vuotias tamma polki loppua ylivoimaisesti parhaiten ja tuloksena oli uran ensimmäinen ykkössija.

”Sanoin Pohjolan Villelle, ettei satsaisi kiihdytykseen, vaan yrittäisi vasta lopussa, jos hevonen siltä tuntuu”, Tenhunen aloitti. ”Varmaan näppituntuma oli hyvä, kun hän käänsi viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja sen jälkeen aina neljännelle radalle saakka. Voitto irtosi hienolla tyylillä.”

”Hieman ihmetytti, kun tamma ei ollut saanut pelaajilta enempää huomiota. Ehkä siihen vaikutti täysosumien puuttuminen, vaikkakin se on tehnyt kolmevuotiaana hyviä suorituksia tätä paljon kovemmissa lähdöissä Ruotsissa.”

Edgeuptotop tuli Miika Tenhusella pari kuukautta sitten. ”Huusimme sen Traveran huutokaupasta. Olin katsonut tamman kaikki startit etukäteen, ja sillä oli ajettu jokaisella kerralla nätisti. Suku ja ulkonäkö olivat myös kohdallaan, joten sitä oli mukava lähteä tavoittelemaan.”

Hevosen omistaa Talli Pate Keravalta. Sen taakse kätkeytyy Teemu Palosaari.

”Teemun ensimmäinen hevonen oli jo eläkkeelle jäänyt Herrera Boko, jonka osaomistajana hän oli. Sen jälkeen huusin hänelle suomenhevosen Jussix ja kolmas hevosensa on nyt sitten tämä Edgeuptotop, jolla ajetaan seuraavaksi jossain tavallisissa raveissa ja sitten aletaan varmaankin katsella lauantailähtöjä.”

Avauskohde meni suosikkeihin lukeutuneen Tim Jerryn nimiin. Myös sitä ohjasti illan kaksoisvoittaja Ville Pohjola.

Reino Salmelan valmentama Sillankorvan Uljas oli toisen kohdelähdön etevin. Edgeuptotopin tapaan sekin saavutti uransa ensimmäisen ykkössijan.

Yllättäjä Smillaggio hallitsi kolmatta Toto5-lähtöä ja sekin sai iloita kilpailu-uransa ensimmäisestä täysosumastaan. Päätöskohteen paras oli suosikkina startannut Koskelan Akseli. Mikäli toiseksi sijoittunut Haukeli Expressen olisi voittanut, takuupotti olisi lauennut.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Tim Jerry, 31,76 %, 2,13 €

T5-2: 1 Sillankorvan Uljas, 5,84 %, 24,64 €

T5-3: 2 Smillaggio, 4,86 %, 213,58 €

T5-4: 6 Edgeuptotop, 2,57 %, 3 370,70 €

T5-5: 13 Koskelan Akseli, 32,75 %, 9 269, 43 €

Vaihto: 57 042,65 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi