Kuvassa William Pinen kanssa poseeraava Danilo Grasso ajoi valmentamansa Hildingin voittoon Jokimaalla.
Kuvassa William Pinen kanssa poseeraava Danilo Grasso ajoi valmentamansa Hildingin voittoon Jokimaalla.Arkistokuva: Vilja Kivinen

Italialainen murskavoittoon suomenhevosella – toinen voittaja hylättiin

Jokimaan Toto5-kierrokselta ei dramatiikkaa puuttunut. Komeimmat tuuletukset tarjosi Hildingin voittoon ohjastanut italialainen Danilo Grasso.

Kylmäverilähtössä Toto5:n neljännessä kohteessa nähtiin kenties ensimmäinen italialainen, joka on ohjastanut voittoon suomenhevosella. 8-vuotiaalla Hildingillä oli allaan kaksi kakkossijaa, mutta Jokimaalla se murskasi komealla ylivoimallaan. Danilo Grasson ohjastama ja valmentama ruuna kiihdytti heti keulaan ja hallitsi siitä loppuun asti ajalla 29,2/2140 metriä.

Italialainen tuuletti riemukkaasti maalitolpalla.

”Tuntui hyvältä lähteä karkuun. Kaveri laukkasi läheltä lopussa, mutta homma oli hanskassa.”

Hän kertoi voittajahaastattelussa laittaneensa hevosta pikkuhiljaa, ja kiitti sekä Hildingin omistajia että oppi-isäänsä.

”Suuri osa tästä kuuluu Pertti Puikkoselle, joka on opettanut minulle paljon suomenhevosista. En ennen häntä tiennyt, mikä suomenhevonen on. Kiitos myös omistajille, kun olen saanut laittaa hevosta rauhassa.”

Neljännessä kohteessa loppusuoran tapahtumia seurasi harvinainen tuomio, kun ensimmäisenä maalissa ollut Sunlit Treasure hylättiin. Hevosta ohjastanut Tommi Kylliäinen käänsi johtavan takaa loppukiriin toiselle, niinikään kiriin kiihdyttävän Elliotin eteen, joka teki pikaisen väistöliikkeen. Tuomaristo tutki tilannetta tovin, ja lopulta voittajaksi vahvistettiin lopussa keulaa pitänyt Pretty Vision. Sen voittoaika oli 16,7a.

Pretty Visionin omistaja, kasvattaja ja valmentaja on Suvi Sydänmaanlakka, ja sitä ohjasti Antti Teivainen. Kauden ensimmäinen voitto tuli heti avauskisassa, kaikkiaan se on tamman uran 11. ykkönen.

Tommi Kylliäinen harmitteli Lauri Hyvösen haastattelussa tapahtunutta.

”Hipaisin siinä Hannun (Torvinen) hevosen (Elliot) jalkaa, ja tuomio oli oikea. Hatuttaa omistajien puolesta, kun hevosen voitto ja palkinto menivät sivu suun”, hän kommentoi.

Kylliäinen oli illan nimi myös hyvässä mielessä, sillä hän ohjasti voittoon Toto5:n toisessa kohteessa Leemark’s Icyn ja ravien päätöskohteessa ylivoimaisen Vernita Greenin.

Lue raveista lisää ensi keskiviikon (9.2.) Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 4 Tarunlento, 29,76 %, 2,35 euroa

Toto5-2: 5 Leemark's Icy, 32,37 %, 6,27 €

Toto5-3: 1 Heilis, 10,37 %, 37,28 €

Toto5-4: 11 Pretty Vision, 29,69 %, 54,04 €

Toto5-5: 6 Hilding, 4 %, 104,45 €

Vaihto 79 582,20 €

Voitto-osuus 104,45 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi