Santtu Raitala on ajanut Ivana Webin voitoista yhtä vaille kaikki.
Santtu Raitala on ajanut Ivana Webin voitoista yhtä vaille kaikki.Arkistokuva: Anu Leppänen

Ivana Web jatkoi voittoputkensa rakentelua Jyväskylässä – ”Ei ole tarvinnut kauppoja viime aikoina varsinkaan katua”

Teuvo Nikulaisen valmentama Ivana Web ravasi Killerin maanantairaveissa jo neljännen voittonsa peräjälkeen. Ivana Web on hoitajansa Emmi Kukkosen ensimmäinen oma ravuri.

Ivana Web lähti Santtu Raitalan ajamana asiallisesti matkaan voltin vitosradalta. Keulapaikka oli pelaajien suosikkivaljakolle tarjolla 1. kaarteen lopussa Herman Stormilta ja Iikka Nurmoselta.

West Breeding Oy:n kasvattama Ivana Web sai halkoa tuulta ilman härkkijöitä. Loppukurvissa kun Santtu Raitala antoi sille menoluvan, lähti 5-vuotias heti irti muista. Henri Bollströmin ohjastama Starling Chick kiri hyvin, ja hetken aikaa näytti, että se nousee haastamaan keulahevosta, mutta Ivana Web voitti kuitenkin selvällä marginaalilla.

Santtu Raitala ajoi Ivana Webiä ensimmäisen kerran heinäkuussa Joensuussa. Silloin kaksikko jäi vielä hopealle, mutta ohjastajaliigan kärkinimi huomasi oikein, että sijoitus voi jatkossa kirkastua.

”Ivana Web tuntui sille, että se pärjää jossain lähdössä vielä, mutta se on mennyt tosi paljon eteenpäin ja pystynyt kivan voittoputken rakentelemaan itselleen. Hevonen on saanut itseluottamusta lisää”, Santtu Raitala näki.

Valmentaja Teuvo Nikulainen ei usko, että Killerillä tasoitusennätyksensä 18,3/2140 metriä ravanneen Ivana Webin tili on täynnä.

”Tamma hyvällä ravilla menee ja starttien myötä eteenpäin. Kiva nähdä, että mihin asti se nousee.”

Teuvo Nikulaisella osa-aikaisena hevosenhoitajana työskentelevä Emmi Kukkonen seurasi omistamansa Ivana Webin starttia aidan varressa.

”Kyllähän se hyvälle tuntuu, kun näin hyvin hevonen pärjää. Ei ole tarvinnut kauppoja viime aikoina varsinkaan katua. 3-4-vuotiaana se ei oikein näyttänyt sille, että siitä oikein mitään tulee. Se kasvoi ja kehittyi tosi hitaasi. Iän myötä se on alkanut valmistumaan.”

Aina Kukkonen ei uskalla seurata tammansa kilpailusuorituksia kaikilla aisteillaan.

”Välillä sen starttien seuraaminen on vähän sellaista, että saa vaan silmät kiinni radan varressa olla ja kuunnella”, Emmi Kukkonen nauroi.

Emmi Kukkonen hankki Ivana Webin sen ollessa 3-vuotias. Tamma aloitti omistajansa itsensä treenissä, mutta siirtyi sitten Teuvo Nikulaisen vastuuvalmennukseen. Nikulainen kerää kehut tamman omistajalta.

”Treenari on tehnyt sen kanssa ison työn, ja varustemuutoksia on tehty sen verran, että on herkkä tamma alkanut toimia. Ivana Web on hirveän kiltti ja mukava hevonen kotiloissa. Ajaessa se on välillä vähän tulinen ja kuumuu herkästi, ettei sovi ihan kenen hyppysiin tahansa. Teuvo hiittailee hevosta pääasiassa ja minä ajan hölkkää, silloin kun tarvitsee. Aika paljon se on perähevosena, että koitetaan pitää se rentona.”

Mask Off huokui huippukuntoa

Nelivuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerässä jaettiin illan isoin ykköspalkinto (4000 euroa). Tapio Perttunen painosti valmentamansa Mask Offin kanssa keulapaikan itselleen kiihdytyksessä. Mask Off irtosi keulasta ylivoimavoittoon mukavalla voittoajalla 13,7ake.

”Ajettiin vähän kilpaa. Näin, että Tuomas (Pakkanen) otti kiinni, ja sain keulat ihan sopivastikin”, Tapio Perttunen kertoi alkumatkasta voittajahaastattelussa.

Tapio Perttunen oli tietoinen suojattinsa huippukunnosta, mikä näkyi päättäväisenä ajosuorituksena.

”Derbyyn yritettiin saada hevonen hyväksi. Tiesin, että tällä olisi voinut jopa kolmen sakissa olla kovien tammojen jälkeen, jos kaikki natsaa. Mask Off laukkasi viimeisessä kurvissa voimissaan, kun vedit korvat auki.”

Tiukassa hopeaväännössä Juha Utalan suojatti Piece Of Hero puristi niukasti Making Matchiä ja Olli Koivusta paremmin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi