Jäätävä näytös sulatti vastustajat - "Derby on meidän selvä tavoite"
Dusktodawn Boogie pääsi Kenneth Danielsenin kanssa Forssan voittajakehään. Speedy Norwegian täydensi tallin juhlat kakkossijallaan.Anu Leppanen

Jäätävä näytös sulatti vastustajat - "Derby on meidän selvä tavoite"

Dusktodawn Boogie ei potenut Ranskan turneen jälkipahoinvointia, vaan pakeni kirissä ykköseksi. Rinnalle hienosti kirinyt Speedy Norwegian täydensi valmentaja Kenneth Danielsenin iltapäivän jättipottipäivän.

Näytös ei jättänyt yleisöäkään kylmäksi. Dusktodawn Boogien iski 4. ulkoa 1200 ennen maalia kiriin, ja 900 ennen maalia Kenneth Danielsenin ajokki eteni jo keulan rinnalle. Lopussa tamma vastasi hienosti Speedy Norwegianin ohitusyritykseen, joka näytti loppukaarteessa hetken jo saavan tallikaveristaan otteen.

"En ollut loppukaarteessa lainkaan varma, kumpi tallin hevosista voittaa", Kenneth Danielsen myönsi. "Loppusuoralla luokka lopulta puhui, ja Dusktodawn Boogie ratkaisi pelin lopulta varmasti."

Hevonen teki hienon 2680 metrin tuloksen 15,4, mikä jäi vain kymmenyksella tammojen pitkän voltin SE-tuloksesta. Dusktodawn Boogien otteissa ei näkynyt laisinkaan se, että se oli vasta tehnyt tuloksekkaan iskun ranskaan.

"Hiittikärryistä on kotona ajettu rauhassa, kun tamma palasi takaisin Suomeen. Starttiin tultiin ilman sen kummempia paineita. Dusktodawn Boogie oli koko päivän todella hyvän tuntuinen, ja olin sen suoritukseen erittäin tyytyväinen. Kuten myös Speedy Norwegianiin."

Derby on syksyn suuri maali, jota ennen luvassa on mielenkiintoisia lähtöjä useampia. Norjalainen ravilähettiläs suunnitteli voittajakehässä piipahdusta vanhassa kotimaassaan.

"Seuraavaksi olisi lähtö Oslo GP-päivän, mutta myös Vermo ajaa samalla viikolla. Mennään ensin kotiin, ja katsotaan jatkoa rauhassa."

Tallin kaksoisvoiton täydentänyt Speedy Norwegian sai ohjastaja Hannu Torviselta varauksemattomat kehut.

"Hieno suoritus. Tuntui viimeisen kurvin loppuun, että menemme Dusktodawn Boogiesta ohitse, mutta silläkin oli sitten varaa vielä jäljellä", Torvinen sanaili.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi