Tero Lehterä on jääkiekon SM-liigavalmentaja ja hevosenomistaja. Kannen kuva: Satu Pitkänen.
Tero Lehterä on jääkiekon SM-liigavalmentaja ja hevosenomistaja. Kannen kuva: Satu Pitkänen.

Jääkiekon liigavalmentaja lätkässä raveihin

Perjantain Hevosurheilussa jääkiekon liigajoukkue SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kertoo hevosenomistajuudestaan.

Yhdeksi Suomen urheiluhistorian sykähdyttävimmistä hetkistä nousi kevään 1995 jääkiekon maailmanmestaruus, joka oli Leijonille ensimmäinen laatuaan. Globenista kultaa vuollut ja kansallistunnetta nostattanut joukkue sai oman hevosen Golden Karjalan, josta tuli lähtölaukaus kultajoukkueen pelaajan #27 Tero Lehterän hevosenomistajuudelle.

Lehterä omistaa tätä nykyä kokonaan kaksi hevosta ja osuuden kolmannesta. Perjantain lehti kertoo, mitkä ovat urheilumiehen periaatteet raviurheilussa.

"Varsat kiinnostavat, ja seuraan kaksi- ja kolmevuotiaita, vielä nelivuotiaidenkin lähtöjä paljon arkiston kautta. Ideana on harjaannuttaa hevossilmää ja katsoa, miten varsat ovat menneet eteenpäin”, Lehterä sanoo.

Perjantain Hevosurheilu tutustuttaa myös toisenlaiseen polkuun päästä hevosten pariin. Lempääläläinen harrastajavalmentaja Hannu Isotalo ajautui hevosmieheksi naisen kautta, Linda Isotalo kun vei miehen heti ensitreffeillä tallille. Tänä vuonna Isotalojen hevoset ovat voittaneet lähes joka toisen kilpailunsa, ja marraskuussa Vermossa kaikki kolme starttiaan korkannut Ranch Pop Up starttaa lauantaina Oulun Toto76-kierroksella.

Äimärautiolla juostaan jättipalkinnoista vuoden viimeiseltä viikolta peruuntuneen yhteispohjoismaisen kierroksen takia. Viidellä vuosikymmenellä hevosten kanssa touhunnut Tapio Kalaja tuntee radan läpikotaisin ja ajaa lauantaina kilpaa kahdella hevosella. Uudessa nosteessa valmentava Kalaja kertoo kiitollisena mahdollisuudestaan toimia rakkaan lajin parissa.

Ajankohtaisuutisissa kerromme muun muassa eläinlääkäripäivien puheenaiheista ja Suomen Hippoksen kilpailupäällikkövalinnasta. Perjantainumerosta löytyy myös tiedepalsta, jossa on asiaa suoliston mikrobeista. Kattavat pelivihjeet lähtölistoineen ja vankka ratsastusliite täydentävät paketin.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan tilaamalla lehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi