Next Direction ja Iikka Nurmonen veivät SM-lähdön nimiinsä toista kertaa peräkkäin. Kannen kuva: Anu Leppänen
Next Direction ja Iikka Nurmonen veivät SM-lähdön nimiinsä toista kertaa peräkkäin. Kannen kuva: Anu Leppänen

Jääviysasiaa ja ravitaivaan tähtiä

Keskiviikon Hevosurheilussa puhutaan jääviydestä ja tutustutaan 3-vuotiaaseen Matteus Kevättömään, tuoreeseen Varsakunkku-voittajaan.

”Kesä-heinäkuun vaihteessa tuli uitto kuvioihin mukaan. Huomasin nopeasti, että tämähän kehittyy ihan hirveästi, ja siitä innostuin, että hevosella pitää ajaa kilpaa. Tässä sitä nyt ollaan”, valmentaja Pauli Raivio naurahti Matteus Kevättömän voitettua Seinäjoella Varsakunkun 15 000 euron ykköspalkinnon.

Valmentajan mukaan Matteus Kevätön on viisas ja loistava hevonen. Hänellä on mielessään omassa tallissaan hevonen, johon hän vertaisi uutta varsakykyään.

”Matteus on hyvä keskittymään ja rauhallinen. Lisäksi se syö hyvin ja on yhteistyöhaluinen. Käytökseltään sitä voisi verrata Tähen Toivomukseen. Odotan ensi vuotta mielenkiinnolla, sillä tässä hevosessa on aineksia vaikka mihinkä”, Raivio sanoi vain tunteja ennen suru-uutista Tähen Toivomuksen kuolemasta. Keskiviikon Hevosurheilussa kerromme lisää niin Matteus Kevättömästä kuin liian aikaisin poistuneesta ravikuninkaastakin.

Jääviydet puhuttavat. Kaksi Suomen Hippoksen hallituksen jäsentä luopui viime viikon tiistaina luottamustehtävistään: Hannu Nivola Turun Hippos ry:n puheenjohtajuudesta ja Harri Voutilainen Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton varapuheenjohtajuudesta.

Samana päivänä hallitus piti kokouksen, jossa päätettiin tuotonjaon perusteista ja kilpailupäivistä vuodelle 2021. Nykytulkinnan mukaan he olisivat entisissä rooleissaan olleet jäävejä päättämään kyseisistä asioista.

Vastaavanlaisia jääviyksiä on ravipäätöksenteossa ollut halki maailmansivun, mutta nyt niihin on alettu kiinnittää vakavaa huomiota.

”Ensiksikin haluan sanoa, että tämä ei ole mikään toverituomioistuinasia: kyse ei ole kollegiaalisista päätöksistä. Hippoksessa kuten muissakin järjestöissä jääviys lähtee yhdistyslaista”, Juha Rehula toteaa.

Milloin Hippoksessa alettiin kiinnittää enemmän huomiota jääviyksiin? Onko olemassa listaa siitä, milloin henkilö on jäävi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan Hevosurheilussa.

Uutisissa Juha Rehula ja Kari Eriksson avaavat Suomen Hippoksen puheenjohtajapelin ja luodaan katsaus hevosalan tuotonjakoon.

Juniorikypärissä kisaava Verna Sankari aloitti menestyksekkään uransa poneilla ja nyt alkaa kokemusta olla jo hevosistakin. Kaikki alkoi oikeastaan sattuman kautta, pöytyäläisellä neidolla kun on äitinsä kanssa aina ollut hevosia. Joukossa oli myös shetlanninponiruuna, josta äiti eräänä päivänä sai idean.

”Hän sanoi, että mitä jos rupeaisit ajamaan ja menisit korttikurssille. Minä vastasin, että selvä. En tiedä, mistä hän sai tietoonsa Turun korttikurssin, sillä äidilläkään ei sitä ennen ollut mitään tietoa raveista. Ihan nollasta lähdettiin liikkeelle.”

Mukana on myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi