Viikon päästä nähtävässä Kavionjälkeä-ohjelmassa vieraillaan muun muassa Väreiden tallilla tutustumassa varsa-arkeen ja kasvatustoimintaan.
Viikon päästä nähtävässä Kavionjälkeä-ohjelmassa vieraillaan muun muassa Väreiden tallilla tutustumassa varsa-arkeen ja kasvatustoimintaan.Kuva: Ada Pykäläniemi

Jälleen ravinäkyvyyttä Ylellä – luvassa varsa-arkea, hyvinvointiasiaa ja suurkilpailuita

Hevosurheilu-lehti ja Yle ovat solmineet viime vuotiseen tapaan sopimuksen TV2:lla näytettävistä ravilähetyksistä. Nyt tarjonta lisääntyy.

Raviurheilu palasi Ylen kanaville viime vuonna neljän vuoden tauon jälkeen, kun TV2:ssa ja Yle Areenassa nähtiin neljä Kavionjälkiä-lähetystä. Hyvää palautetta saanut Kavionjälkiä-sarja jatkuu myös vuonna 2020 kuudella ravilähetyksellä.

”Tämä on Hevosurheilu-lehdeltä iso satsaus, mutta haluamme tietysti olla mukana edistämässä suomalaista raviurheilua. Vapaalla kanavalla näkyminen on se paikka, jossa myös uusi yleisö voi päästä tutustumaan kiehtovaan lajiimme”, Hevosurheilu-lehden toimitusjohtaja Keijo Kinnula sanoo.

Ravilähetykset täydentävät loistavasti Ylen tarjontaa hevosurheilusta, Kavionjälkiä-ohjelman tuottaja Lasse Sipilä Yle Urheilusta toteaa.

”Tänäkin vuonna tavoite on tuoda suomalaisille tärkeää lajia esille uusista näkökulmista. Pääosassa ovat tietysti hevoset ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset. Sisällössä huomio keskittyy kiinnostaviin tarinoihin tulosten takaa, huippu-urheilua unohtamatta", Sipilä taustoittaa.

Lauantaina 23.5. nähtävässä jaksossa vieraillaan Harri Koivusen tallilla sekä Stall Blombackella, jossa perehdytään hevosten kuntoutukseen. Lisäksi Väreen tallilla Vihdissä tuodaan esiin kevään varsa-arkea ja kasvatustoimintaa.

Toukokuun toisessa lähetyksessä sunnuntaina 31.5. välitetään kotikatsomoihin suorana kansainvälisten huippuhevosten kohtaaminen Elitloppetissa. Tänä vuonna mukaan on kutsuttu jo kaksi suomalaishevosta, Elian Web ja Chief Orlando.

Kavionjälkiä-ohjelmasarjan täydentävät heinäkuun alussa Lahdessa kilpailtava, kotimaisen lämminveriparhaimmiston kokoava Suur-Hollola, suomenhevosten huippuviikonloppu Seinäjoella elokuun alussa sekä marraskuussa Vermossa kilpailtava Kavioliiga Grand Prix. Seinäjoen kilpailuista nähdään lähetys sekä lauantaina että sunnuntaina.

Vuoden 2019 Kavionjälkiä-lähetykset koettiin erittäin onnistuneiksi ja katsojamääriltään ne kohosivat kanavalla päivän katsotuimpien ohjelmien joukkoon. Yksittäisistä lähetyksistä Finlandia-ajo keräsi ruudun ääreen yli 190 000 katsojaa. TV2:n lisäksi lähetykset ovat katsottavissa Yle Areenasta.

Ravilähetykset Ylen kanavilla 2020:

23.5. Kavionjälkiä: Koronan varjossa
31.5. Kavionjälkiä: Elitloppet, Tukholma
5.7. Kavionjälkiä: Suur-Hollola, Lahti
1.-2.8. Kavionjälkiä: Raviturnajaiset, Seinäjoki
14.11. Kavionjälkiä: Kavioliiga Grand Prix, Vermo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi