Janina Lehtonen, 29, on edennyt hevosenhoitajasta ammattivalmentajaksi ja on valmis ottamaan taas uuden askeleen urallaan.
Janina Lehtonen, 29, on edennyt hevosenhoitajasta ammattivalmentajaksi ja on valmis ottamaan taas uuden askeleen urallaan.Kuva: Vilma Saarela

Janina Lehtonen muuttaa Pilvenmäelle – ”Anssi sanoi, että tervetuloa”

Valmennus- ja täysihoitotallia Laitilassa pitänyt Janina Lehtonen vuokraa nuorille hevosilleen karsinat Anssi Nurmisen tallista tammi-helmikuun vaihteesta lähtien.

Tähän asti Janina Lehtonen on pitänyt yhdistettyä valmennus- ja täysihoitotallia vanhempiensa tilalla Laitilassa.

”Käytettävissä on ollut naapureiden maataloustiereitistö, jolle ollaan saatu ajaa pintaa ja jota on pidetty itse kunnossa. Siitä suuret kiitokset heille. Erityisesti tänä syksynä kunnossapito oli kuitenkin työlästä”, Janina Lehtonen alustaa.

Jatkossa radan kunnossapito jää ratamestarin huoleksi, kun hän vuokraa hevosilleen karsinat Anssi Nurmisen tallista ja keskittyy itse valmentamiseen.

”Valmennettavien määrä on nyt sen verran pieni, että tällainen peliliike on mahdollinen. Erityisesti 2-vuotiaiksi kääntyneet hyötyy huomattavasti, että niitä pääsee treenaamaan porukassa ja radalla”, Janina Lehtonen tiedostaa.

”Anssin kanssa tuli juttua tällaisesta mahdollisuudesta, ja Anssi sanoi, että tervetuloa. Omat asuntoasiat on vielä auki, mutta tarkoitus on muuttaa Forssaan kuunvaihteessa.”

Mukaansa Lehtonen ottaa neljä hevosta: kaksi 2-vuotiasta ja kaksi 4-vuotiasta. 6-vuotias Yankee Pride loukkasi viime startissaan joulukuun alussa sen verran jalkaansa, että jää näillä näkymin parantelemaan sitä kotiin.

”Neljälle hevoselle löytyi Anssilta hyvin karsinat, ja neuvotellaan hänen kanssaan lisäpaikoista, jos uusia hevosia tarjotaan. Odotan tarjouksia mielenkiinnolla”, Janina Lehtonen sanoo painokkaasti.

Täysipäiväisesti neljä hevosta eivät yritteliästä hevosnaista työllistä.

”Auttelen Anssia niiden ohessa tarpeen mukaan ja teen toiminimellä mieluusti viikonloppu- ja muita jeesejä muillekin talleille”, Lehtonen tarjoutuu.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi