Cyrius d'Ariane juoksusta toissa vuoden Harper Hanoverin lähdössä tuli vaativa, eikä menestystä tullut.
Cyrius d'Ariane juoksusta toissa vuoden Harper Hanoverin lähdössä tuli vaativa, eikä menestystä tullut.Kuva: Jarno Unkuri

Janita Antti-Roikolle taas huippuvahvistus – ”Sillä on pikku loukkaantuminen”

Janita Antti-Roiko sai viime viikolla talliinsa Mäntyharjulle toissa vuoden Harper Hanoverin lähdössäkin juosseen Cyrius d’Arianen.

Sen jälkeen pariin otteeseen Ranskassa käynyt ja viime kevättalven menestyksekkäästi Katja Melkolta Ruotsissa kilpaillut Cyriane d’Ariane palasi syksyllä Timo Korvenheimolle. Visiitti jäi kolmen startin mittaiseksi.

”Aina on kaikenlaisia syitä, välillä ei mitään. Nuori, nouseva valmentaja – eikös siinä ole syytä tarpeeksi”, omistaja Teuvo Järvinen kommentoi vaihdosta.

”Cyrius d’Ariane vaatii kovasti hoitoa, että töppöset pysyy alla. Ranskalainen kasvattaja alkoi sanoa sitä jo varsana lasijalaksi, ja matkan varrella on ollut paljon murheita. Pienessä tallissa jalkojen hoitoon voi olla enemmän aikaa kuin isossa.”

”Hevonen on hieno ja tuli hyvässä kunnossa, mutta sillä on pikku loukkaantuminen. Ruvetaan hoitelemaan sitä, enempää en osaa siitä tässä vaiheessa sanoa”, Janita Antti-Roiko täsmentää.

Jo pari viikkoa aikaisemmin Timo Korvenheimolta tuli Mäntyharjulle 4-vuotias Donanja Cotter. Sen voittotili on vielä 24 startin jälkeen avaamatta.

”Treenaillaan ja hoidellaan sitäkin ja ilmoitetaan starttiin, kun alkaa siltä tuntua. Mukava, iso hevonen”, uusi valmentaja kuvailee.

Uusia tulokkaita Antti-Roikon tallissa on myös Kimmo Aholan syyskuussa ostama Nemea Harmony. Twist Of Faten 5-vuotias pikkusisko kilpaili Aholalta kolmesti montéssa ja voitti starteistaan kaksi.

”Silläkin on omat ongelmansa, minkä takia Kimmo sen toi. Sen pitäisi pystyä vieläkin parempaan. Katsotaan, saadaanko sitä paremmaksi.”

Viikon sisällä Janita Antti-Roikolle siirtyy Katja Melkolta myös Teuvo Järvisen kimppahevonen, 3-vuotias Estelle Nordiquen täyssisko Happy Or Not.

”Kaikkiä em Joyeuse d’Orin varsat on tosi myöhäisiä. Happy Or Not tulee Mäntyharjulle sillä mielellä, jos tulisi vaikka lumitalvi”, Teuvo Järvinen perustelee.

”Nyt on tosi mielenkiintoisia hevosia, ja kivasti tarjotaan uusiakin. Hevoset vaihtuu paljon, niin kuin pitääkin. Juuri nyt talli on täynnä, mutta neljä vanhempaa hevosta on lähdössä ensi viikolla pois”, Janita Antti-Roiko laskee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi