Stratton esitti 2-vuotiaana lupaavia otteita, mutta 3-vuotiskausi ei ole täyttänyt vielä odotuksia.
Stratton esitti 2-vuotiaana lupaavia otteita, mutta 3-vuotiskausi ei ole täyttänyt vielä odotuksia. Kuva: Anu Leppänen

Jarno Kauhasen kriterium-toivo yllätysomistukseen – ”Suku muuttui Calgary Gamesin derbyvoiton jälkeen kuumaksi”

Stratton starttaa tiistaina Teivon kriterium-karsintoihin Lutfi Kolgjini AB:n omistuksessa.

Vaihdos ruotsalaisen menestyskasvattajan ja -omistajan nimiin tapahtui keskiviikkona sikäli yllätyksenä, että Stratton on esiintynyt alkukauden starteissaan epävarmasti ja suorittanut alle odotusten.

”En ole ollut suoraan ostajan kanssa jutuissa, mutta minulla on sellainen aavistus, että hän osti Strattonin ensisijaisesti siitostammaksi. Suku muuttui Calgary Gamesin derbyvoiton jälkeen kuumaksi. Toinen emä on sama, ja Calgary Games on Ready Cashin pojasta Readly Expressistä. Tämä on suoraan Ready Cashista”, Jarno Kauhanen rinnastaa.

”Meiltä kysyttiin ostaa hevosta, me laitettiin hinta ja se kävi ostajalle. Niin se lyhykäisyydessään meni. Sellaiset ohjeet tuli, että tällä kokoonpanolla jatketaan kriterium, se sopi meille. Onhan se omalla tavallaan aika erikoista treenata Lutfi Kolgjinin hevosta, mutta niin se nyt menee.”

Startton väläytti todellista osaamistaan toissa kerralla Kouvolan Kymenlaaksosarjassa, jonka se voitti vakuuttavasti mainiolla täyden voltin ajalla 14,7. Samanlaisena se riittäisi kriteriumissakin pitkälle, mutta Kauhanen ei lähtenyt silti leijumaan.

”Hevonen on juuri niin hyvä kuin sen suoritukset ovat, kaikki muu on maalailua. Nyt Stratton käyttäytyy jo ihan mukavasti, mutta silti tuli viimeksi Turussa laukka. Jos kilpailuvarmuus ja suoritusvarmuus olisivat hyviä, niin ei me (omistajat Kauhanen, Markku Pehkonen ja Christer Sandholm) varmaan olisi osattu hintaa sanoakaan. Epävarmuustekijät vaikuttivat sen verran, että hevonen oli kysyttäessä kaupan.”

Astuttaminen tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan ensi keväänä. Ennen sitä Strattonille olisi Suomessa loppukaudesta muitakin isopalkintoisia lähtöjä kuin kriterium, mutta jatkosta ei ole sovittu vielä mitään.

”Esimerkiksi Kymenlaaksoajo sopisi Strattonille hyvin, kun se on volttilähtö takamatkalta. Täytyy sellaisesta vaihtoehdosta ostajalle mainita, mutta hän tekee tietysti päätökset”, Kauhanen toteaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi