Jason´s Camden oli juoksunkulun armoilla Sweden Cupissa, mutta teki sijoitustaan paremman suorituksen.
Jason´s Camden oli juoksunkulun armoilla Sweden Cupissa, mutta teki sijoitustaan paremman suorituksen.Kuva: Anu Leppänen

Jason's Camden mielipaikaltaan – Inti Boko löytämässä oikean sävelen

Suomalaistaustaisista Kymi GP -edustajista odotuksia ladataan lähtörata-arvonnan jälkeen etenkin Jason's Camdeniin.

Viime syksynä Suomeen ostettu Jason’s Camden ei vielä ensimmäisissä starteissaan loistanut, mutta viime startit ovat kertoneet hevosen olevan Suomen ykköstasoa.

”Lähtöpaikat on olleet koko ajan huonoja, mutta kevään mittaan hevonen rupesi näyttämään hyvyyttään. Sweden Cupin karsinnassakin loppuveto oli tosi hyvä, mutta paikka ja matkavauhti olivat vastaan. Hevonen oli paljon sijoitustaan (6.) parempi”, Matias Salo puolustaa.

Kouvolaan Jason’s Camden sai mielenkiintoiset asemat: ysiradan.

”Pienet asiat ratkaisevat näin kovissa lähdöissä sijoitukset, mutta jos pääsee suht lähellä kärkeä peesaamaan ja suorittaa lopussa ohituksia, ollaan hevoseen tyytyväisiä – oli sijoitus mikä tahansa”, Salo linjaa.

”Kaksi viime starttia on ajettu ilman kenkiä ja jenkkikärryillä, ja hevonen on ollut huomattavasti parempi. Niin jatketaan, kun on tällainen tehtävä.”

Vuonna 2018 Inti Boko oli 3-vuotias ja voitti Ruotsin kriteriumin.
Vuonna 2018 Inti Boko oli 3-vuotias ja voitti Ruotsin kriteriumin.Kuva: Totofoto

Aika kypsytti Inti Bokon

Kriteriumin ja Breeders Crownin voitot 3-vuotiaana nostivat odotukset Inti Bokon tulevaisuudesta pilviin, mutta vielä ne eivät ole täyttyneet. Timo Nurmoksen valmennettava on varsavuosien menestyksen jälkeen kilpaillut harvakseltaan.

”Jalkavaivoja sillä ei ole ollut, ongelmat on olleet henkisellä puolella. Ruunalle on annettu aikaa”, Timo Nurmos kuittaa.

”Nyt se on treenannut niin hyvin, että sen kanssa uskaltaa lähteä tällaiseenkin lähtöön. Viimeksi se teki hurjan juoksun lähtölaukan jälkeen, ja edelliskerralla se lähti varmasti ja lujaa. Inti Boko on sataprosenttisen ravivarma, jos ei tule häiriöitä ja henkisellä puolella on kaikki hyvin.”

Kouvolassa Inti Boko saa rattailleen ensi kertaa Santtu Raitalan.

”Santtu on hyvä kuski ja on ajanut meille ennenkin, viimeksi Harper Hanoverin lähdössä ja joskus Derbyssäkin. Annetaan vähän vinkkejä, niin eiköhän tämänkin kanssa mene hyvin”, Timo Nurmos olettaa.

”Paikka on vähän ulkona, mutta jos Inti Boko lähtee ravia ja saa mukavan juoksun, se voi nousta yllättävänkin korkealle. Kouvolan kaarteidenkaan ei pitäisi olla ongelma. Ilman kenkiä ja tavallisilla kärryillä jatketaan.”

Hevosurheilu on Kymi GP:n yhteistyökumppani.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi