Jenni Koskela ja Sunbeam loistivat montén SM-finaalissa.
Jenni Koskela ja Sunbeam loistivat montén SM-finaalissa.Kuva: Anu Leppänen

Jenni Koskelalle kahdeksas montén SM-voitto

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Sunbeam kiri voittoon montén SM-finaalissa Jenni Koskelan ohjastamana.

7-vuotias ruuna kiihtyi hyvin ykkösradalta, mutta keulapaikalle ei ollut asiaa, kun kolmosradalta parhaiten matkaan ampaisi Big Man Ev, joka puolestaan joutui tyytymään paikkaan johtavan takana, sillä Elina Pakkasen ohjastama Dreaming Blues syöksyi hurjaa vauhtia matkaan, ja eteni joukon kärkeen.

Viimeisessä kaarteessa Liisa Nummen ohjastama Trot Kronos ehti jo nykäistä tuntuvan etumatkan muihin, mutta kiritilat sisäradalta saanut Sunbeam lähti kuin lentoon aloitettuaan takaa-ajon. Lopulta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, niin omaa vauhtia Stable Old MacDonaldin omistama ruuna polki loppua. Voittoaika 2100 metrin matkalla oli 13,2a.

Suomen mestaruus oli montétaiturina tunnetulle Koskelalle kaikkiaan jo kahdeksas. Näistä kaksi on tullut suomenhevosilla, joten Sunbeamin tuoma voitto oli 44-vuotiaan ohjastajan kuudes lämminveristen montén SM-kulta.

”Ajattelin, että tämä menee kyllä mitä vaan, kun saadaan selkäjuoksu, ja niinhän se teki”, Koskela sanaili voittajahaastattelussa. ”Kiriin lähtiessä tunsin, että nyt pikkaisen liikahtaa jalka, joten Trot Kronos saadaan varmasti kiinni.”

Loistavasti montéssa menestynyt Koskela ei osannut äkkiseltään kertoa yksittäistä syytä pärjäämiselleen.

”Kai sitä on niin tottunut tähän ratsastamiseen. Eikä tätä raaski lopettaakaan ennen kuin minulle ei ilmoiteta enää hevosia.”

Mäki-Tulokas puolestaan arvioi Sunbeamin suoritusvarmuuden olevan suuri tekijä hevosen menestyksen taustalla.

”Se on myös äärimmäisen nopea. Kun kaikki kengät otetaan pois, se menee oikeasti kovaa”, valmentaja sanoi ilman takakenkiä startanneesta hevosesta. ”Tämä on oikeasti aika hyvä hevonen montéssa.”

Trot Kronos kesti toiseksi ja kolmanneksi kiri Nitro Diablo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi