Jeppas Unplugged voitti helmikuussa 300 000 kruunun ikäluokkalähdön Kaj Widellin ajamana. Jan Söderströmin lisäksi mukana muuta omistajaporukkaa sekä kasvattajat Pia ja Robert Ekström.
Jeppas Unplugged voitti helmikuussa 300 000 kruunun ikäluokkalähdön Kaj Widellin ajamana. Jan Söderströmin lisäksi mukana muuta omistajaporukkaa sekä kasvattajat Pia ja Robert Ekström.Kuva: Totofoto

Jeppas Unplugged hamuaa Ruotsin ikäluokkakisoihin Ahvenanmaalta käsin

Koronaepidemia on edennyt Ahvenanmaalla muuta Suomea hitaammin, mutta sen muut vaikutukset näkyvät arjessa jo rajusti.

Kun turistit ovat kaikonneet eikä laivoilla kulje enää juurikaan matkustajia, maakunnan vajaan 30 000 asukkaan väestöstä monen leipä on uhattuna. Eckerö Line ja Viking Line ovat ahvenanmaalaisia yrityksiä, ja jopa tuhat paikallista työntekijää on lomautettu pelkästään näistä varustamoista.

”Ihmiset pelkäävät työpaikkojensa puolesta. Tartuntatapauksia on vain kahdeksan, mutta tilanne on vaikea ja vakava”, lemlandilainen maarakennusyrittäjä ja hevosharrastaja Jan Söderström sanoi keskiviikkona.

Rahti kulkee, mutta senkin osalta on ollut viivästyksiä ja kuljetukset ovat seisoneet maissa. Huoltovarmuuskeskus lisäsi tämän viikon alussa yhden aluksen helpottamaan tilannetta.

Jan Söderströmillä on tallissaan 3-vuotislupaus Jeppas Unplugged, joka aloitti joulun alla kuutossijalla, oli vuoden vaihduttua toinen Eskilstunassa ja on sen jälkeen voittanut kahdesti Solvallassa.

Viimeisin voitto tuli helmikuussa Margaretan aikaisten nuorten hevosten lähdössä, jossa ykköspalkinto oli 300 000 kruunua. Kaj Widellin ajama Jeppas Unplugged voitti 2140 metrin kilpailun johtopaikalta ajalla 16,8a. Edellisellä kerralla sama matka taittui volttilähetyksellä neljä kymmenystä vauhdikkaammin. Kruunuja on kertynyt kaikkiaan yli 36 000 euron edestä.

Söderströmillä oli vuosituhannen vaihteessa Suomessa syntynyt Beauty Crown, joka keräsi lähes 86 000 euron tienestit.

”Jeppas Unplugged on parempi”, hän vakuuttaa epäröimättä. ”Se on hyvä. Jos se pysyy terveenä ja kehittyy odotetusti, se nousee Ruotsin 3-vuotiseliittiin.”

Söderström on poikansa kanssa mukana oriin omistajatallissa. Hän tiedostaa, että säännöt ovat tiukentuneet myös Ruotsissa, mutta toivoo ravien jatkuvan siellä.

”Ruotsissa on sille hyviä lähtöjä. Niissä on vain vähän 3-vuotiaita. Seuraavaksi se kilpailee Solvallassa 22. päivä. En voi itse lähteä, mutta lähetän hevosen ja jonkun täytyy ottaa se Ruotsin puolella vastaan.”

Solvallan kyseisten ravien melkein kaikki lähdöt on rajattu nuorille hevosille. Jeppas Unplugged jää startin jälkeen muutamaksi päiväksi Ruotsiin, mutta tulee sitten takaisin kotiin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi