Vixus teki lopullisen läpimurron vanhempien suomenhevosten huipulle Seinäjoen kuninkuuskilvassa, jossa se sijoittui ensikertalaisena kolmanneksi.
Vixus teki lopullisen läpimurron vanhempien suomenhevosten huipulle Seinäjoen kuninkuuskilvassa, jossa se sijoittui ensikertalaisena kolmanneksi.Kuva: Anu Leppänen

Jobinpostia Vixuksesta – hyviä uutisia tammanomistajille

Jännevamma estää Vixusta puolustamasta kuninkuuskilvan viimevuotista kolmossijaa Seinäjoella, mutta sen johdosta ori on aikaisemmista suunnitelmista poiketen käytettävissä siitokseen.

Vixuksella oltiin vasta suunnittelemassa vauhtiharjoitusten aloittamista Uumajan suomenhevosillekin avoimeen 15.5. kylmäveridivisioonaan tähdäten, kun sille kävi viime viikolla harjoituksissa haaveri.

”Ori kompuroi loppuhölkissä ja kävi nurinkin. Se loukkasi oikean etujalan pinnallista koukistajajännettään”, Janne Soronen Katja Melkon tallilta kertoo.

Vamma tarkoittaa, että starttaaminen siirtyy ensi syksyyn ja talveen, ja Seinäjoen kuninkuusraveissa heinä-elokuun vaihteessa Vixusta ei nähdä. Samalla kesäsuunnitelmat keikahtivat muutenkin päälaelleen.

”Talven aikana tuli kovasti kyselyjä, olisiko Vixus käytettävissä siitokseen, ja vastattiin kaikille, että keskitytään kilpailemiseen. Siitostyön ja kilpailemisen yhdistäminen ei ole aina yksinkertaista”, Soronen perustelee.

”Nyt Vixus pystyy kuitenkin keskittymään kesän tammojen palvelemiseen.”

Hintoja ei ole vielä päätetty, mutta Soronen lupaa niiden olevan kasvattajaystävälliset. Sijoituspaikka on jo selvillä.

”Vixus palaa Terho Rautiaiselle Kangasniemelle, missä se astui jo kolme vuotta sitten. Halusimme hevosen silloinkin huippuvalmentajalle, että se pysyy kunnossa, ja hevonen palasi kotiin hienossa kunnossa. Kaikki meni hyvin, ja Terhon kanssa on tehty muutakin yhteistyötä. Tuttuihin paikkoihin on nyt helppo palata.”

Vixus on käytettävissä siitokseen Kangasniemellä toukokuusta lähtien.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi