Joe di Maggion voittosummaksi jäi 135 100 euroa. Ruunan ennätykset kirjataan lukemin 11,9ake ja 14,6kp.
Joe di Maggion voittosummaksi jäi 135 100 euroa. Ruunan ennätykset kirjataan lukemin 11,9ake ja 14,6kp.Arkistokuva: Pekka Salonen

Joe di Maggion kilpaura ohi, samoin Morriksen kausi

Keskiviikon Hevosurheilu kertoo kahden luokkahevosen kokeneen takaiskuja. Joe di Maggion ura päättyi jalkavaivoihin ja Morriksen kausi loukkaantumiseen.

Neljän vuoden takainen derbynelonen ja kahden vuoden takainen Suur-Hollola-kolmonen Joe di Maggio starttasi viimeksi 4. heinäkuuta Lahdessa eikä palaa enää radoille.

”Maanantaina hevonen oli viimeisen kerran valjaissa. Päätös ei ollut vaikea. Mitään loukkaantumista ei ole, mutta kilometrejä on jo sen verran takana, että päätettiin laskea Joe Di Maggio vapaaherraksi”, Hannu Laakkonen perustelee.

Derbyn suosikeihin lukeutunut Morris puolestaan loukkasi sen finaalissa jalkaansa.

”Kun ajoin ensimmäistä treeniä tuon startin jälkeen, niin huomasin, ettei kaikki ole kunnossa. Tutkimuksissa selvisi, että vasemman takajalan sisempi kavioluun haara oli vaurioitunut", valmentaja Kari Savolainen kertoo.

"Nyt Morris on kaksi kuukautta vain karsinassa. Sen jälkeen vamma kuvataan uudelleen, ja toiveissa olisi, että hevonen pääsisi kävelytreeniin tammikuussa ja starttiin vapun jälkeen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi