Joensuun rataennätys jo viiden hevosen nimissä
Aatto Silventoisen valmennettaville on tullut voittoja jo tässä vaiheessa vuotta enemmän kuin yhtenäkään kautena aikaisemmin.Arkistokuva: Anu Leppänen

Joensuun rataennätys jo viiden hevosen nimissä

Savonlinnalaisen Aatto Silventoisen valmennettavien menestyskulku jatkui Linnunlahden maanantairaveissa, kun kumpikin tositoimissa nähty starttari Ghaliya Web ja Rebel Rapid voittivat lähtönsä. Jälkimmäinen pisteli lyhyen matkan kisan aikaan 11,6aly, ja saman tempun Joensuussa on tehnyt aikaisemmin peräti neljä muuta ravuria.

Jani Ruotsalaisen ajama Rebel Rapid avasi kakkosradalta napakasti kärkipaikalle. Matkavauhti pysyi kovana, kun Vincent Croft ilmestyi menohaluisena rinnalle. Rebel Rapid vähät välitti vauhdinpidosta vaan karkasi lopulta selvään ykköstilaan ennen takana liftannutta Dream Divineä.

”Jani sanoi, ettei Rebel Rapidiltä tarvinnut korvia vetää auki, ja harmitti jälkikäteen, kun olisi siitä muutama kymmenes lähtenyt ajasta. Se vastaa korvien aukaisuun hyvin”, Aatto Silventoinen kertoi valmentamastaan ruunasta. Hän on myös kasvattanut ja omistaa voittajan yhdessä Piia Hannosen kanssa.

Rebel Rapid jakaa rataennätyksen nyt All Inin, Kalle Kalasin ja Edlancen sekä Hard To Trickin kanssa, joka pisteli rataennätysaikansa viisi viikkoa takaperin.

Jani Ruotsalainen kuskasi myös toista Aatto Silventoisen voittoisaa suojattia Ghaliya Webiä. Sekin voitti lähtönsä kärkipaikalta helposti.

”Ghaliya Web on sellainen, että vielä kun joku tulisi puolen metrin päähän kurkkimaan, se vastaa hyvin. Se on kotonakin sellainen, että toisten hevosten perään töhöttää jatkuvasti. Tällä on iso etu, kun se lähtee jumalattoman kovaa ihan itsestään.”

Aatto Silventoisen treenattavat ovat napsineet tänä vuonna jo 11 voittoa vain 30 startissa. Tallin voittoprosentiksi muodostuu tässä vaiheessa kautta näin ollen hurjasti 37.

”Mitään ei ole oikeastaan kotonakaan toisin tehty. Ehkä niitä on pikkuisen useammin hoidettu. Laserit meillä on omat, ja Ghaliya Webin omistaja Jari Pitkonen käy näitä hieromassa. Siinähän sitä on tuhnattu, ja mukava näiden kanssa on nyt lähteä raveihin”, Aatto Silventoinen myhäili kotimatkallaan.

Voittovire löytyi

Heimo Mäkäläisen suojatti Nuga Rols ei ollut vielä kauden kahdessa aikaisemmassa startissaan loistanut, mutta nyt 10-vuotiaan kiri oli jo herkässä, kun se ohitti lopun taistossa Caarnan ja Tähteyksen.

Tammalähdössä Veli-Pekka Toivasen kuskaama Janet Web oli menopäällä, ja Toivanen kokeili keulataktiikkaa. Se päättyi Juha Pylkkäsen Janet Webin voittoon ennen takana matkannutta Spritesineä.

Heikki Mikkosen ajama Fransua voitti kylmäveristen tasoitusajon vakuuttavasti. Samalla se ravasi itsensä voittotuloksen 29,9/2160 metriä myötä tähtijuoksijaksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi