Kuvassa Ilkka Korven ohjastama Helmin Hermanni nappasi suursuosikkina odotetun voiton.
Kuvassa Ilkka Korven ohjastama Helmin Hermanni nappasi suursuosikkina odotetun voiton.Arkistokuva: Anu Leppänen.

Johtopaikka oli Turussa arvokas – Helmin Hermannille avausvoitto

Metsämäen T5-kohteet menivät järjestäen keulassa juosseille. Siitä odotetun voiton otti myös 12-vuotias Helmin Hermanni, joka on löytänyt vanhoilla päivillään uudelleen ravi-uran ja tehnyt sen menestyksekkäästi.

Salolaisen Jaana Viita-Ahon käsistä 10-vuotiaana kaviourille palanneen Helmin Hermannin uran seitsemäs täysosuma oli samalla tämän kauden ensimmäinen. Nuoruusvuosina sen ravi ei sujunut, ja Vieskerin poika päätyi usean vuoden ajaksi ratsuksi. Sittemmin Viita-Aho on vuokrannut Helmin Hermannin kilpailuoikeudet sen kasvattaneilta Kristiina ja Marika Litheniltä.

Vanhoista ravivaikeuksista ruuna on päässyt eroon, mutta valmentajan mukaan voltista lähtemisessä sen kanssa saa olla yhä tarkkana. Kari Rosimo teki voltista työtä käskettyä ja sai sen jälkeen säädellä tempoa mieleisekseen. Voittotaistoon rynnistäneellä Kromauksella ei lopulta ollut 25,0-vauhdeissa asiaa ohi.

”Voltista lähteminen on ollut paha tämän kanssa, ettei tule peitsiä”, Jaana Viita-Aho huomautti. ”Helmin Hermanni oli välissä ihan ratsuhevosena kasvattaja-omistajillaan, kun sillä oli ollut ongelmia nuorempana. Liikkeessä hevonen oli ollut, ja ajateltiin sitten, että kokeillaan vielä vanhoilla päivillään. Ruuna oli 10-vuotias, kun aloitettiin uudestaan ajamaan ja tultiin koelähdön kautta radoille.”

Kari Rosimolle voitto oli kauden kymmenes.
Kari Rosimolle voitto oli kauden kymmenes.Arkistokuva: Jarno Unkuri.

Rosimo kuvaili Helmin Hermannin ravin käyvän startissa ongelmitta, kunhan alku on selvitetty. Pieniä hankaluuksia tuli tiistaina vain alleajossa.

”Lämmityksessä hevonen pelästyi traktoria ja kiemurteli. Kainaloremmistä meni väliremmi poikki, ja laitettiin starttiin ehjät kainalosuojatkin”, valmentaja naurahti.

Helmin Hermannin, Mr Big Moneyn ja Truly Easyn keulasoolojen lisäksi yllättäjät I Keep My Word ja Laurilan Helmi hallitsivat T5-kohteissa ykkösradalta vaikeuksitta.

Lue lisää keskiviikon (24.8.) Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo huomenna (17.8.) verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 1 Mr Big Money, 59%, 1,12

T5-2: 1 I Keep My Word, 8%, 9,04

T5-3: 2 Helmin Hermanni, 52%, 17,16

T5-4: 1 Laurilan Helmi, 5%, 97,69

T5-5: 8 Truly Easy, 18%, 260,43

Vaihto 70 238,62

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi