Skyfall Shine ja Iikka Nurmonen säihkyivät Jokimaalla. Kannen kuva: Anu Leppänen
Skyfall Shine ja Iikka Nurmonen säihkyivät Jokimaalla. Kannen kuva: Anu Leppänen

Jokimaan tähtiä ja tuomarityöskentelyä

Keskiviikon Hevosurheilussa tutustumme ravituomari Juha Päkkilään. Palaamme Jokimaan tähtiviikonlopun menestyjien tunnelmiin ja selvitämme Hippoksen hallitusehdokkaiden mietteitä.

Ravituomarit saavat kritiikkiä siinä missä oikeudenjakajat muissakin urheilulajeissa. Yhteisestä linjasta tai sen puuttumisesta on puhuttu koko 2000-luku. Kehitystyötä on tehty paljon, mutta maaliin on vielä matkaa.

Oikeudenmukaisuuteen pyrkivä suurkilpailuvalvoja Juha Päkkilä on ravituomarina yksi parhaista. Hänelle tuomarointi on intohimo ja elämäntapa. Hän on edennyt 20 vuoden aikana rivimiehestä suurkilpailuvalvojaksi, ja sitä kautta muiden ravituomarien kouluttajaksi. Urakehitys on ollut määrätietoista ja tavoitteellista, ilman kyynärpäätaktiikkaa.

Tiesitkö, että Suomessa on viiden suurkilpailuvalvojan lisäksi A- ja A2-valvojia? Kuinka 20 vuoden uran tuomarina tehnyt Juha Päkkilä suhtautuu raviurheiluun? Millä keinoilla Päkkilä lähtisi rakentamaan yhtenäisempää tuomarilinjaa Suomessa?

Lue lisää Hevosurheilusta.

Suomen Hippoksen valtuuskunnan kokouksessa marraskuun lopulla valitaan kolme hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Ehdolla on kuusi henkilöä. Vanhoista hallituksen jäsenistä jatkoa havittelevat Juha Lyyski ja Hannu Nivola. Paluuta hallitukseen hakee Matti Rajaharju, ja uusina ehdolle ovat asettuneet Helena Halinen, Heikki Kosonen ja Mervi Roiha-Härkönen. Hevosurheilussa annamme puheenvuoron kaikille ja kysymme, mitä asioita he haluaisivat hallituksesta käsin erityisesti edistää.

Jokimaalla ravattiin kolmen suurkilpailun lauantai, ja palaamme vielä lehdessä menestyjien tunnelmiin. Äänessä –palstalla Gävleen ratamestariksi maanantaina siirtynyt Mika Ahtiainen kertoo tuoreimmat kuulumisensa kuuluisan olkipukin kaupungista.

Juniorikypäristä esittelyvuorossa on Reetta Tervonen. Aikaansaavaa nuorta naista kiinnostaa erityisesti hevosten kuntouttaminen.

Lehdestä löydät myös vihjeet ja lähtölistat loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi