Ville Holopainen on valittu Jokimaan toimitusjohtajaksi.
Ville Holopainen on valittu Jokimaan toimitusjohtajaksi.Kuva: Lasse Kotiranta.

Jokimaan toimitusjohtaja vaihtuu – Niko Solkio palaa lentämään, raviperheen poika ottaa radan ohjakset

Hollolalainen Ville Holopainen astuu remmiin syksyllä. Hänet valittiin tehtävään ilman avointa hakua.

Noin 1,5 vuotta Jokimaan toimitusjohtajana työskennellyt Niko Solkio irtisanoutui Suur-Hollola-viikonlopun jälkeen, ja uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin nopealla menettelyllä hollolalainen Ville Holopainen, 28, radan toiminnasta vastaava Lahden Hevosystäväinseura tiedottaa.

Tiedotteen mukaan tunnetun raviperheen poika valittiin tehtävään nopeasti ilman julkista hakua, sillä hän oli mukana loppusuoralla jo edellisellä toimitusjohtajan hakukierroksella.

”Edellisestä rekrytointikierroksesta on vain 1,5 vuotta, ja silloin koronan takia vietiin läpi kaksi toimitusjohtajahakua hyvin lähekkäin. Näin ollen meillä oli valmiiksi hyvin laaja otos pestiin sopivista ja halukkaista ihmisistä”, Lahden Hevosystäväinseuran johtokunnan puheenjohtaja Pekka Kairtamo taustoittaa tiedotteessa.

”Ville Holopainen haki toimitusjohtajan paikkaa jo aiemmilla kerroilla ja pääsi haussa aivan loppusuoralle. Se mahdollisti nopean etenemisen nyt, kun Niko päätti palata lentäjäksi.”

Holopaisen ansioksi laskettiin se, että hän tuntee ravikentän hyvin. Hänen isänsä on ammattivalmentaja Esa Holopainen.

”Ville Holopainen tuntee ravikentän hyvin, mutta työuransa hän on tehnyt myynnin ja projektijohtamisen parissa. Hänessä yhdistyy ravialan osaaminen ja myynnin osaaminen sopivalla tavalla”, Pekka Kairtamo sanoo.

Ville Holopainen on koulutukseltaan merkonomi ja tällä hetkellä hän työskentelee lahtelaisella Lemkemillä projektikoordinaattorina myynnin ja energiaprojektien parissa.

”Olen ollut lajin parissa pitkään, minulla on kosketuspintaa talleilta raviradan makkarakojulle ja siltä väliltä. Koen, että tehtävä osuu hyvin yksiin oman harrastuksen ja intohimon kanssa, ja uskon, että minulla on paljon annettavaa Jokimaalle”, Ville Holopainen kertoo tiedotteessa.

Hän toteaa, että hänellä oli jo aiemmalla rekrytointikierroksella ajatuksia Jokimaan ja ravitapahtuman kehittämiseksi.

”Vaikka raviurheilu on läpikotaisin tuttua, en koe olevani siinä liian syvällä, vaan pystyn hyvin yhdistämään näkemyksiä myös aiemmalta työuraltani. Team Jokimaa on iso vahvuus tällä alueella, ja heidän ideoitaan aion hyödyntää arjessa.”

Niko Solkio on johtanut Jokimaata vuodesta 2021.
Niko Solkio on johtanut Jokimaata vuodesta 2021.Anu Leppänen

Solkio ei voinut vastustaa tarjousta

Niko Solkio siirtyi Jokimaalle lentäjän työstä, ja palaa nyt takaisin lentokoneen puikkoihin.

”Minua on jo aiemmin pyydetty takaisin lentämään, ja nyt sain sellaisen tarjouksen, johon oli pakko tarttua”, Solkio valottaa tiedotteessa.

Koronarajoitukset varjostivat Solkion ensimmäistä työvuotta Jokimaan puikoissa, mutta radalla saatiin uudistettua brändi-ilmettä ja kotisivuja.

”Nämä viimeisimmät Suur-Hollola-ravit olivat oikeastaan ensimmäinen kunnon tapahtuma, minkä pääsimme järjestämään, ja ne sujuivat kaikilta osin hyvin. Tästä on seuraajani hyvä jatkaa."

Solkion työrupeama Jokimaalla päättyy elokuun loppuun, ja Holopainen aloittaa pestinsä heti syyskuussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi