Jutta Ihalainen kommentoi päätöstä jättää kuninkuuskilvan päätösmatka väliin Jokivarren Kunkun kanssa.
Jutta Ihalainen kommentoi päätöstä jättää kuninkuuskilvan päätösmatka väliin Jokivarren Kunkun kanssa.Kuva: Jarno Unkuri

Jokivarren Kunkku ei starttaa päätösmatkalle - ”Haluamme, että Kunkulla on vielä tästäkin eteenpäin pitkä ura edessä”

Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen valmentama Jokivarren Kunkku oli kuin varjo itsestään avausmatkalla, mutta mailin kisassa ori oli jälleen tasollaan.

Vaikka suoritus parani huimasti toiselle osamatkalle, ei vuoden 2015 ravikuninkaalla startata enää kolmen kierroksen päätösmatkalle.

”Haluttiin jäädä pois, vaikka kaikki vaikutti hyvältä, mutta tietysti eilinen esitys mietityttää. Nythän hevonen oli valtavan hyvä, mutta ajattelemme kokonaisuutta. Haluamme, että Kunkulla on vielä tästäkin eteenpäin pitkä ura edessä. Jätetään sellainen hyvä maku suuhun”, Jutta Ihalainen kertoi. ”Antti teki viimeisen päätöksen, ja varmasti se oli vaikea päätös hänelle. Olisi ollut kurja jäädä eilisen jälkeen pois, kun kaikki vaikutti olevan kuitenkin hyvin. Jäi sellainen kutina, että haluamme kokeilla. Nyt on tosi hyvä mieli.”

Tallin toinen kuninkuuskilvassa mukana oleva hevonen on tietysti hallitseva ravikuningas Evartti. Se pääsee päätösmatkalle kokonaiskisan johdossa.

”Se on niin monta kertaa nähty, että päätösmatka ratkaisee kaiken kuninkuuden osalta. Siitä on tosi vähän aikaa, kun Viikin käytävillä käveltiin ja tuntui, että tuleeko hevonen kotiin ollenkaan. Niistä fiiliksistä ollaan tultu tähän päivään, ja sanoinkin mailin jälkeen Santulle, että nyt olemme voittaneet jo niin paljon asioita tunnetasolla, että on aika hurjia juttuja.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi