Avausmatkojen jälkeen väliyölle riitää paljon spekuloitavaa.
Avausmatkojen jälkeen väliyölle riitää paljon spekuloitavaa.Kuva: Anu Leppänen

Jokivarren Kunkun taipuminen mysteeri – lue avauspäivän jälkipelit

Kuninkuus- ja kuningatarkilvan avausmatkat ravattiin lauantaina. Team Ojanperälle kuninkuuskilvan ensimmäinen osamatka toi niin hyviä kuin huonojakin uutisia.

Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen valmentama Evartti kiri hienosti avausmatkan voittoon. Ori virittelee jälleen uutta tuhkimotarinaa ja taistelee vaikeuksien jälkeen tosissaan ravikuninkuudesta. Sen sijaan tallikaveri Jokivarren Kunkulla oli jotakin pahasti pielessä, sillä ori taipui pahasti toisesta ulkoa jo viimeisellä takasuoralla.

”En tiedä, mikä siinä oli. Tosi vaikea sanoa, mistä kiikastaa”, Ojanperä pyöritteli. ”Santtu (Raitala) oli tosi tyytyväinen hevoseen keskiviikkona, ja Jukka (Torvinen) oli tyytyväinen, mutta ei vain ollut mitään vetoa. Pienestä kiinni. Tietysti meillä jokin aavistus on, mutta täytyy Jukan kanssa vielä jutella.”

Ojanperä kertoi vielä myöhemmin Hevosurheilulle, että Jokivarren Kunkku tähystettiin lähdön jälkeen, mutta sen perusteella kaikki oli oriilla kunnossa. Hevosen huomisiin startteihin osallistumisesta päätetään aamulla.

Myös Jukka Torvinen oli hämillään vuonna 2015 kuninkuuden voittaneen Jokivarren Kunkun vaisuudesta.

”Lähtökohtaisesti lähdimme sillä fiiliksellä, että olemme mahdollisia pärjääjiä, mutta hevonen oli tosi vaisu”, kuski tuskaili. ”Vaikea vielä sanoa mitään, mutta ihmetellään tässä, kun hevonen on hoidettu. Juoksu ei mennyt ihan niin kuin olisimme halunneet, mutta lopulta siitä oli muodostumassa meidän kannalta ihan hyvä. Tuntuisi, että Jokivarren Kunkun pitää olla piilevästi sairas, mutta tallikaveri suoritti niin hienosti, että vaikea sanoa.”

Kuningatarkilvan avausmatkalla keulasta viimeiseksi taipuneella Liisan Tulilinnulla loppui ohjastaja-valmentaja Harri Kotilaisen mukaan happi, vaikka tammalla olisi ollut vielä voimia tallella.

”Takasuoralla oli vielä tunne, että ollaan kärkisijoilla, mutta katkeaminen tuli äkkiä”, Kotilainen sanoi. ”Tehdään huomenna varustemuutoksia. Ajetaan maili, ja katsotaan sitten, mille hevonen vaikuttaa. Tällä hevosella on hieman löysä kurkunkansi, joka voi helposti kääntyä päälle.”

Tapio Perttusella on viikonlopun pääkisoissa mukana peräti kolme hevosta. Suven Sametti kiri hienosti toiseksi kuningatarkisan ensimmäisellä matkalla, Vixeli taisteli komeasti kolmanneksi kuninkuuskisan avauksessa, eikä kisassa debytoineen Uljas Suomalaisen kuudenteen sijaan päättynyttä esitystäkään voi moittia.

”Positiivisesti se lähti. Tamma oli varsinkin tosi positiivinen”, Perttunen iloitsi. ”Vixelillä ajettiin varman päälle. Päästiin sen kanssa johtavan rinnalle, kun vauhti rauhoittui. Laukan vaara oli 200 metrin juoksun jälkeen, se kävikin jo vähän laukalla, ja viimeisellä takasuoralla se meinasi laukata uudestaan. Varaa jäi vielä. Huomiseen lähdetään tosi hyvillä mielin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi