Jonna Irrillä on luvassa työntäyteinen joulunalusaika ja loppuvuosi Ruotsissa.
Jonna Irrillä on luvassa työntäyteinen joulunalusaika ja loppuvuosi Ruotsissa.Kuva: Anu Leppänen

Jonna Irri lähtee raveihin jouluaattonakin – ”Kilpailemaanhan tänne on tultu”

Jonna Irrin Ruotsin turnee sai lentävän lähdön, kun Marschall Match osoitti heti riittävänsä Ruotsin 75-tasolla. Tällä viikolla tallista starttaa neljä hevosta.

Marschall Match olisi saattanut lauantaina Bergsåkerissa jopa voittaa, mutta kuten osattiin pelätä, ykkösradalta se ei pystynyt pitämään keuloja. Voimia jäi siten käyttämättä, mutta tuloksena oli viides sija uudella ennätysajalla 12,9.

”Oltiin tosi tyytyväisiä. Kyllähän sitä luuloteltiinkin, että ruuna täälläkin normaalina riittää, mutta se jännitti, kun moni asia muuttui”, Jonna Irri juttelee.

Arctic Dessert jäi Bergsåkerista pois.

”Sillä oli muutamana päivänä lämpöä, olisiko ollut vaan kuljetuksen jäljiltä, mutta ei haluttu riskeerata mitään. Se meni nopeasti ohi, ja sunnuntaina ajettiin jo hölkkää, joten pitkää taukoa ei tule.”

Muutenkin tallissa on ”täysi rähinä” päällä. Torstaina Örebrossa starttaa Sahara B Boy ja perjantaina Solvallassa kolme hevosta. Suurimmat odotukset kohdistuu niistä Marcos Galloniin.

”Se näyttää ja tuntuu tosi hyvältä, ja kun tuli hyvä lähtöpaikkakin (rata 2 auton takana), odotan jonkinlaista menestystä. Kyseessä on sen verran hyvä hevonen, että sen pitäisi riittää täälläkin”, Jonna Irri kehaisee.

Marcos Gallonin ja Marschall Matchin lisäksi Jonna Irrin matkaan Ruotsiin lähti äiti Tuija Irrin hevosista Prodigy Shark. Ruotsin puolella joukkueeseen liittyi uutena hevosena pohjoisessa hyvin menestynyt Rose Stahl.

”Yksi hevonen tulee vielä lisää, ja sitten on koossa 1,5-vuotiaat mukaan lukien 15 hevosta”, Irri laskee.

”Ensi viikolla juoksee jouluaatonaattona Mantorpissa Marschall Match ja aattona Eskilstunan B-treenariraveissa ainakin Lady Jane Grey. Kilpailemaanhan tänne on tultu. Ennen vuodenvaihdetta aloittaa myös yksi 3-vuotias.”

Muutto Julmyran valmennuskeskukseen sujui hyvin, ja toistaiseksi kaikki odotukset ovat täyttyneet.

”Hepat on kotiutuneet hyvin, ja jos tallissa on tarvinnut fiksata jotain, apua on saatu. Ja ajopaikat on loistokunnossa, täällä pääsee varmasti treenaamaan läpi talven tosi hyvillä alustoilla”, Jonna Irri kiittää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi