Again Kronos on menestynyt Matti Mäkisen tallista Suomessa hienosti. Viimeksi tuli voitto Vermon Talvicupista.
Again Kronos on menestynyt Matti Mäkisen tallista Suomessa hienosti. Viimeksi tuli voitto Vermon Talvicupista.Kuva: Anu Leppänen

Jonna Irrille taas huippuvahvistus – ”Ei tarvinnut pitkään miettiä”

Vermon Talvicupin finaalivoittaja Again Kronos muutti sunnuntaina Matti Mäkiseltä Jonna Irrille Julmyran valmennuskeskukseen Ruotsiin.

”Kokeillaan ajaa Klass II:ta, kun voittosumma on sopivasti alle 250 000 kruunun. 27.2. Rommesta aloitetaan”, uusi valmentaja suunnittelee

”Tosi mielenkiintoinen ja mieluinen hevonen talliin totta kai. Ei tarvinnut pitkään miettiä, kun omistaja soitti.”

Irrillä on ennestään toinenkin saman omistajan luokkahevonen, Isabel B.R. Sitä ei ole vielä startissa nähty.

”Sillä on ollut vähän probleemaa silmän kanssa. Pikku tulehdus sarveiskalvossa, jota on jouduttu lääkitsemään. Ei mitään vakavaa, mutta on vienyt aikaa.”

Hyvää kuuluu periaatteessa myös Reima Kuislan kohuhankinnalle Marschall Matchille, vaikka kaksi viime starttia on pilaantunut laukkoihin.

”Hoidettiin pikkuisen vanhoja vaivoja. Nyt pikkuisen taukoillaan, ja sitten tullaan entistä ehompana takaisin”, Jonna Irri lupaa.

Rose Stahlin lähdettyä Again Kronoksen kuljetuksen paluukyydillä Suomeen tallissa on nyt 17 hevosta eli muutama enemmän kuin tullessa. Ongelmaa kasvaneesta hevosmäärästä ei ole syntynyt.

”Tallista on toinen puoli tyhjänä, ja juuri saatiin työntekijäkin kaveriksi”, Irri mainitsee.

Suomen paluu ei ole vielä alkuunkaan ajankohtainen.

”Ainakin huhti- tai toukokuun loppuun asti täällä ollaan. Ajatus on, että tullaan kesäksi Suomeen, mutta asia on vielä vähän auki. Siitä täytyy keskustella tietysti omistajienkin kanssa.”

Alkuviikosta Irriltä kilpailee yksi hevonen maanantaina Eskilstunassa ja kolme tiistaina Gävlessä. Ykköstoivokseen valmentaja nostaa Perfect Stormin Gävlestä.

”Se on ollut koko ajan hyvä, ja nyt on sopiva lähtö ja hyvä paikka. Sen olisi jo aika voittaa”, Jonna Irri vihjaa.

Self Taught Beauty tuntuu myös kotona tosi hyvältä, mutta miten se voltin nelosradan Eskilstunassa selvittää, jää nähtäväksi.”

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi