Majestic Manin menestys on antanut potkua Jonna Irrin ja Taneli Säteen valmennustoiminnalle.
Majestic Manin menestys on antanut potkua Jonna Irrin ja Taneli Säteen valmennustoiminnalle.Kuva: Anu Leppänen

Jonna Irrin talliin on nyt tulijoita – ”Tosi siistiä”

Jonna Irri satsaa nyt tosissaan omaan valmennustoimintaan. Jo ennen Arctic Dessertin Turussa tuomaa ensimmäistä T75-voittoa valmentajana puhelin soi tiuhaan.

”Oli kyllä erikoinen viikko. Kahden päivän sisään tuli kyselyt viidestä eri hevosesta, ja kaksi niistä tuli jo talliin. Tosi siistiä. Toivotaan, että joku muukin vielä tulisi”, Jonna Irri kertoo.

Kummassakin tulokkaassa on omat haasteensa. 3-vuotias Sahara Calleigh on kilpaillut vain kerran, viime syksynä 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa, ja siinäkin se laukkasi.

”Sillä on ollut jalkamurheita, eikä se ole tulossa ihan lähiaikoina starttiin. Juoksijan tuntuinen se kyllä oli, kun kävin perjantaina ekan ajamassa – iso, hieno tamma. Toivottavasti saadaan ongelmat selätettyä ja päästään vielä starttaamaan”, Irri jatkaa.

Gladstone Comerylla on sama homma. Edetään hitaasti ja katsotaan, päästäänkö joskus ajamaan kilpaa.”

Yhteensä Jonna Irrillä on nyt kahdeksan omaa valmennettavaa, joita hän laittelee puolisonsa Taneli Säteen kanssa.

”Vain neljä on täysin vieraita, joten sivussa täytyy hoitaa myös äidin (Tuija Irri) hevosia, että leivässä pysyy. Mutta se ei haittaa yhtään, tykkään siitäkin”, Jonna vakuuttaa.

”2-3 vierasta hevosta pystytään ottamaan vielä lisää.”

Jonna Irrin valmentama Sahara B Boy juoksee tänään Turussa montén Pohjoismaiden mestaruudesta. Ravit starttaavat kello 15, ja PM-lähtö ajetaan ravien 6. lähtönä kello 16.50.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi