Joseph Boko vyöryi kolmivuotistähdeksi vahvan loppuvetonsa turvin
Mika Forssin ajokki Joseph Boko otti lopulta helpon voiton, vaikkei matkan aikana siltä vaikuttanut.Kuva: Pekka Salonen

Joseph Boko vyöryi kolmivuotistähdeksi vahvan loppuvetonsa turvin

Mika Forssin ohjastama Joseph Boko laittoi Vermon loppusuoralla ison pykälän silmään ja pisteli kolmivuotiaiden lähdön parhaaksi.

Toto64-1: Pekka Korven suojatti Qvidja's Aapo oli kiihdytyksessä nopein ja otti seiskanumero kyljessään kärkipaikan.

Qvidja's Aapo sai tehdä täysin oman juoksunsa, ja vaikutti vielä maalisuoran puolivälissä ottavan voiton, mutta sitten alun rauhassa ottanut ja toisella ilman vetoapua matkannut Joseph Boko lisäsi vauhtiaan ja otti voiton näytöstyyliin.

”Etukäteen katsoin vastuksen, että koitan ajaa omaa juoksua ja sitä kautta pärjätä. Tämä on oikea hevonen. Se alkaa aikuistua ja malttaa omissa jutuissaan. Myöhemmin keritään alkuunkin satsailemaan”, Mika Forss perusteli maltillista taktiikkaansa.

”Joseph Boko pääsee yllättävän kovaakin, vahvuus ei ole ainoa valtti. Tiesin, että loppuun kun jätetään, pitäisi ohi mennä. Kurvityyli ei kaikista kauneinta vielä, mutta koko ajan paranee. Viimeisessä kurvissa painoi sisälle päin, kun vauhti kiihtyi, mutta ei laukka ollut lähellä”, Mika Forss jatkoi.

Markku Niemisen valmentaman Joseph Bokon kauden ja samalla uran viides voitto tuli suursuosikkina tuloksella 15,3a/2120 metriä. Now or Never Stable omistaa voittajan, kasvattaja on Boko Stables Holland B.V.

Toto64-2: Suosikkivoittajien merkeissä jatkettiin, kun Hannu Torvisen ajokki Masterstroke Aria ylsi parhaaksi. Ykköstila oli Torviselle jo ravien kolmas, kun ennen pääpelikohteita tuli voitot Imakeituptotheskyn ja Riinan Kirman kanssa.

Esa Holopaisen ajokki Langen's Airborne piti sisäradalta keulapaikan, jossa se myös matkan ajan ravasi. Hannu Torvinen kierrätti Masterstroke Arian johtavan rinnalle ennen kuin kiihdytysvaiheessa sen taakse jäänyt keulahevosen tallikaveri Guilty Pleasure ehti tehdä saman tempun.

Viimeisellä takasuoralla Hannu Korpi teki Guilty Pleasuren kanssa terävän hyökkäyksen, muttei aivan päässyt kärkiparin ohi. Langen's Airborne putosi rintamasta, ja voittotaisto käytiin suosikkikaksikon välillä. Juho Ihamuotilan valmentama Masterstroke Aria vastasi hallittuun voittoon täyden matkan ajalla 15,4a.

"Korven Hannu härkki, että olisi ajanut eteenpäin. Tilanne oli tiedossa, että koittaa tulla sieltä. Ajettiin johtavan rinnalle, joka ei mielipaikka, mutta hyvin meni siitäkin. Tiukka tilanne oli viimeisellä takasuoralla. Saatiin puolustettua, ja hevonen voitti loppupeleissä hallitusti. Tuntui, että paljon voimia oli jäljellä. Hevonen oli kärjessä, luuli homman olevan siinä, mutta hyvin vastasi", Hannu Torvinen selosti.

Estelle Nordique oli kolmas Olli Koivusen kanssa.

Toto64-3: Voimaliigassa jatkui Markku Niemisen tallin juhlat, kun Por Nie Rockille ja Ari Moilaselle koitti varhainen joulu.

Paalun hevoset saivat hyvän lähdön, niistä keulapaikan valtasi Jukka Torvisen ajokki The Rector, joka sai vetää avauslenkin rauhassa. Alussa hännille kolmannelta ottanut Pascha Tilly lähti puolimatkassa kolmannelle, minne jäi kiertämään, kun Mika Forss puolusti Yeezuzksen kanssa paikkaansa.

Suosikki Pascha Tilly pääsi pudottamaan toisella vasta puolikas jäljellä. Silloin tilanne vaikutti olevan The Rectorin hallinnassa, mutta se sortui loppukaarteessa laukalle. Ari Moilanen pääsi Por Nie Rockin kanssa etenemään sisärataa pitkin ja karkasi ylivoimavoittoon.

"Sisärata oli alunperin ja hidas lähtijä, joten jäätiin sisälle. Aika lailla tiet olivat tukossa", Ari Moilanen kertoi. "Por Nie Rock ollut pitkään hyvässä kunnossa, muttei ole ollut tuuria. Tänään oli enemmän tuuria kuin taitoa."

Kolmanneksi pelatuimman Por Nie Rockin kauden kolmas ja uran 12. tikku tuli tuloksella 15,4/3140 metriä.

Sudbury eteni yllätyskakkoseksi ennen Pascha Tillyä.

Toto64-4: Kylmäveristen kohteessa Pärttyl livahti keulaan, josta ei erehtynyt.

Sisäradalta lähtenyt Lennon Rapina käynnistyi ravilla, mutta laukkasi 1. kaarteessa. Saman kohtalon koki samassa myös kärkiporukasta Jilian Lax ja Rapsanteri, jolloin Jouko Tarvainen pääsi etenemään keulaan Pärttylin rattailla.

Adven Ture tarjosi keulahevosen rinnalla hyvää haastetta, muttei päässyt ohi. Kovimman uhan lopussa langetti neljättä rataa kirinyt Merran Jyske, mutta Pärttylin kolmas peräkkäinen ykköstila tuli hallitusti volttiennätyksellä 27,9/2120 metriä.

"Meitähän kaverit auttoivat, ja tälläkin laukkapeikko lähellä. Varman päälle lähdön otin ja vähän myöhästyinkin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin", Jouko Tarvainen jutteli. "Pärttyl vastaa kaverille mitä tarvitsee. Luulin, että Merran Jyske tulee ohi, mutta onneksi Teemu tuli laukalla ja tämä lähti vastaamaan sille."

Toto64-5: IV divisioonakarsinnassa tammat kisasivat 2500 euron ykkösrahasta. Olli Koivusen ajokki Midsummer Love täräytti kyselemättä kärkeen, jossa sai vetää avauslenkin vain 19,5-vauhdilla, kun suosikki Loveya Fashionilla ajettiin sen selästä.

Viimeisellä takasuoralla Nedda Miller iski 2. ulkoa Ari Moilasen kannustamana. Kaksikko liikkui nopeasti keulavaljakon rinnalle, josta hankki kuin hankkikin juuri ennen maalia otteen.

"Aika lönköttelyä vauhti oli. Meillä oli hyvä selkä ja paikka. Viimeinen kurvi ollut vaikea. Tuntui, ettei Ollin ohi päästä, mutta vähän ennen maalia kurotti ohi. Nedda Miller on tauolta tehnyt kaksi oikein kelpojuoksua", Ari Moilanen selosti Ulla Korhosen valmennettavasta, joka vei täyden matkan kisan ajalla 16,3a.

Loveya Fashion kiri suoralla loppua lujaa, muttei ehtinyt kärkikaksikon ohi.

Toto64-6: Kierros päättyi odotetusti, kun Iikka Nurmosen ohjastama ja valmentama Better Boss otti vakuuttavan keulavoiton.

Sami Alamaa oli aluksi nopein Bewitch Boyn kanssa, mutta kaksikolle kelpasi 1. takasuoran alussa pelipankki Better Bossin selkä.

Better Boss veti matkan tasaisen reipasta kyytiä läpi ja erkani kympin lopetuksessa muista.

"Tosi helposti tuli. Ei tarvinnut käskeä, vaan hevonen erkani helposti", Iikka Nurmonen kehui. "Hevonen oli puoli-innokas, joten annoin mennä tasaista vauhtia. Kaikki meni kuten pitikin. Ruotsiin varmaan yritetään jossain vaiheessa."

Better Boss sinetöi suosikkipitoisen rivin voittotuloksella

Kolmannessa sisällä matkannut Massive Clout kiri tiukassa kakkosmatsissa ohi johtavan rinnalla taivaltaneen May Rosen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi