Father Christmas jatkoi nousukuntoisena Toto75-tasolla.
Father Christmas jatkoi nousukuntoisena Toto75-tasolla.Mia Maki-Maunus

Joulupukki sulatti linjalla Pohjolan - Evarttia juhlittiin jo päivällä

Pihtiputaan joukkue on iskenyt Ouluun hurjalla voimalla. Evartti vei Oulu GP:n, ja Father Christmas puristi millimetritaistossa ohi Enter Mayweatherin.

Santtu Raitala sai taiteiltua Father Christmasin 3. ulos, vaikka ihan aluksi näytti, ettei parijonosta välttämättä irtoa paikkaa ollenkaan. Enter Mayweather haki 11-avauksessa kärkipaikan, eikä yllätystä havitellut ruuna jarrutellut matkallakaan.

Pitkään näytti, että Ville Pohjolan ajama Enter Mayweather pitää pintansa perille saakka. Tasainen rintama vyöryi kuitenkin vääjäämättömästi lähemmäs, ja lopulta Father Christmas tavoitti karkulaisen. Ratkaisu tapahtui viimeisen puolen metrin aikana.

Hevosen valmentaja Antti Ojanperä valmisteli kotipuolessa Evartin Kuninkuusjuhlia, mutta jännitti samalla Oulun tapahtumia silmä kovana. Hänellä oli etukäteen selkeä näkemys, että Father Christmas pystyy antamaan lähdössä vahvan panoksen.

"Edellisessä kilpailussa olin etukäteen maltillinen", Ojanperä myönsi. "Hevosen esitys oli kuitenkin tuolloin hyvä, ja nyt uskalsin odottaa enemmän. En ole ruunalla itse ajanut, mutta olen treenannut siinä vierellä, ja omaan silmään Father Christmas on vaikuttanut nousukuntoiselta."

Illan juhlakalu Evartti oli jäätävän hyvä Oulu GP:n maalisuoralla. Se ei Raitalan mukaan joutunut laittamaan kaikkea peliin päätösmetreillä, ja ykkössija oli marginaalia helpompi. Evartin jo perinteeksi muodostuneet Kuninkuusjuhlat menestystiimin kesken järjestetään illan pimetessä Pihtiputaalla.

Ennen OEX-finaalilähtöjä Pihtiputaan tiimi iski kolmannen kerran, kun Zogo Match oli kirissä tulta ja tappuraa. Se lopetti viimeiset 700 metriä upeasti 11-kyytiä.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 12.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi